Humoros kutya ismertetőHumoros kutya ismertető
Humorzoo: A kutya ( CanisLupusFamiliaris Helyedre)

 

A kutya a szürke farkas háziasított alfaja. Ezt a tényt elég nehéz elhinni egy pincsit, vagy őzrattlert látva, de bízzunk a tudósokban.

A kutya a legjobb barátunk. Mondják sokan legalábbis. Ugyan még nem söröztem egy ebbel sem, s kölcsön sem tud adni, de készséggel elhiszem. Több millió kutyatulajdonos nem tévedhet.

Érdekes jelenség, mikor egy dán dog ugat meg egy kínai palotapincsit. Ha nincs a közelben tolmács, akár verekedéssé is fajulhat a dolog. Tolmáccsal viszont biztosan. A kutya hűséges társ, tartja a mondás. Ez igaz. Ki látott már olyan embert, akit a kutyája felszarvazott?

Ezer és egy dologban segítenek nekünk az ebek, szánhúzás, házőrzés, régen még az adóhatóság is kiemelten foglalkozott velük (ebek harmincadja), még a rendszeres testmozgást is elősegítik, amennyiben gazdájuk sétálni viszi őket esténként.

Gazdasági tényezőként ma már nem számottevők, ám a gyarmatosítások előtt, míg a kaucsukfák nem kerültek előtérbe, a kutyagumi fontos ipari termék volt. Ma inkább ihletett káromkodásra ad okot, sőt, kevéssé cizellált lelkületű egyéneknél még a cifrább odamondások is előfordulnak miatta.

 

Írta: Alex Fiddler

 

Humoros kutya ismertető