Libateperő

máj 10, 2022
Liba humor
Libateperő

Budapesthez közel lakok, egy kisváros, óvárosi részében. Mivel lassabban fejlődött, mint a település többi része, ezért még megmaradt egy része a falusias környezetnek, aminek köszönhetően a hely továbbra is nyugodt és békés.

Viszont az nem azt jelenti, hogy csendes is. A szomszédjaim előszeretettel élik a vidéki életformát, ami azt eredményezi, hogy kisebb haszonállatokat tartanak a ház körül. Nem ritka, hogy nyaranta a nyitott ablaknál kakas kukorékolására ébredek, de a kacsák is szívesen adnak hápogás koncertet a reggeli kávém mellé.

Egy őszi reggel libagágogás hallatszott fel hozzám az erkélyre, én pedig bosszankodva nyugtáztam magamban, hogy újabb állatokkal gyarapodott a baromfiállomány. A teraszom székében elmélkedtem arról, hogy milyen állatkoncert fog majd ébreszteni nyaranta, és talán majd a bűz is elkezd majd átterjedni hozzám.

Mi lesz a következő, tehenek, disznók, lovak, hergeltem magam tovább. Ekkor arra lettem figyelmes, hogy a libák hangja közelíteni kezdett. Azt hittem, hogy beszöktek hozzám, de egyre jobban lehetett hallani, hogy felettem hangoskodnak a nagy madarak.

Igazából nem a szomszédjaimé voltak, hanem költöző, vadmadarak repültek el komótosan, gágogva a fejem felett.

Magamban elnézést kértem a mellettem lakótól, amiért oktalanul szidtam őt, majd abban kezdtem el reménykedni, hogy talán az a fránya kakas is kedvet kap majd a repüléshez.

Írta: Urszinyi Fehér Csaba

 

 

Liba humor