Megjelent: Ahol a vas úszik

Megrendelés

Megrendelheti itt:

Nyomtatott ár: 3000 Forint + 600 forint kiszállítás

Megjelent Urszinyi Fehér Csaba könyve!

Az egész világot luxushajókkal bejárt író, a humor szárnyán repíti körbe olvasóját a budai füstös sörözőtől, a Miami tengerparton át a mexikói Riviéráig. Miközben találkozhatunk a kiskanalak dugdosóival, örökké mérges séfekkel, Sztálinnal egy liftben, mindezt egy olyan közegben, ahol a pincérek furcsa dallamokat dúdolnak a vas pedig úszik a vízen, és mégsem süllyed el. 

Megrendelés

Megrendelheti itt:

Nyomtatott ár: 3000 Forint + 600 forint kiszállítás

Megrendelhető az alábbi linken 3000 Forint + Postaköltség
Könyvrendelés

Részlet a könyvből:

Beszállok a liftbe, és szembetalálkozok egy nyurga, magas fiatalemberrel. Mosolyogva köszönök neki. Lepillantva a nevével ellátott kitűzőjére megdöbbenve veszem észre a nevét: Stalin.

Maga a szó nem lenne gond. Ki ne hallott volna már a véreskezű orosz diktátorról. Viszont az óceán közepén, egy felvonóban ácsorgó férfi neveként megdöbbentően hat rám.

Nem állom meg, hogy ne kérdezzek rá, mit tud a hajdani névadójáról. Kiderül, hogy a szülei hallották valahol, és úgy megtetszett nekik. Gondolták, mivel ez a szó eljutott olyan messzire, a kicsiny indiai eldugott faluba is, akkor biztosan híres ember lehet. Ha pedig valaki ismert, akkor jó is. Így lett belőle Stalin. Nem akarok az lenni, aki huszonöt év után felvilágosítja őt. Megtartom magamnak, hogy tömeggyilkos névrokona. Mosolyogva elbúcsúzom tőle.

Onnantól kezdve már semmin nem csodálkozom.

Később, az évek során összefutok még Adolf Lobo Hitlerrel, aki mosogató, valamint Elvis Mengelével, a vécék gondos takarítójával. Ő hetekig arról győzköd engem, hogy Indiában tizenkét milliárd ember lakik.

Mondjuk az is lehet, hogy nem is annyira pontosak a népszámlálók. A végén még kiderül, hogy tizennyolc milliárd ember létezik. Hitler pedig még mindig él Punjabi térségben, és hetven is van belőle.

Megrendelés

Megrendelheti itt:

Nyomtatott ár: 3000 Forint + 600 forint kiszállítás

Megrendelhető az alábbi linken 3000 Forint + Postaköltség
Könyvrendelés
A VÍZEN JÁRÁS MULATSÁGOS TITKAI

Volt idő, amikor mifelénk nemigen lehetett utazni, Nyugatra pláne nem. Gyakrabban főleg művészek, sportolók és úgynevezett disszidensek jutottak el az álmok világába. Nyugatra, amelynek két hazai olvasata volt. Az egyik szerint a rothadó Nyugaton pöffeszkedő milliomosok sanyargatják a munkásosztályt, a másik szerint ott mindenkiből lehet sztár vagy milliomos (csak akarni kell), ezenkívül kolbászból van a kerítés, és minden arany, ami fénylik.
A hetvenes-nyolcvanas, de még a kilencvenes években is nagyon sokan voltak, akik mégsem kockáztatták a Nyugatra költözést – kalandvágyból itthon maradtak.
A hetvenes-nyolcvanas, de még a kilencvenes években is nagyon sokan voltak, akik mégiscsak megkockáztatták a Nyugatra költözést – kalandvágyból útnak indultak.
Utóbbiak között volt Urszinyi Fehér Csaba is, aki előbb Budapesten tapasztalta meg a vendéglátós munka nehézségeit, tanulta ki műhelytitkait, és ne szépítsük: züllött csibészségeit, aztán egy tengerjáró hajón igyekezett kamatoztatni, és persze jócskán továbbfejleszteni ezt a komplex tudást.
Tengerjáró hajón állást találni persze nem annyira egyszerű, hiszen egy ilyen munkahely a mesés fizetés ígéretével rengeteg előadóművészt, szakácsot, pincért vonzott és vonz a mai napig. Amikor azonban hősünk jelentkezett, az itthon elsajátított jártasság ellenére némileg még zöldfülűnek számított, de már kellően dörzsölt volt ahhoz, hogy tudja, miképpen kell valódi végzettség és nemzetközi tapasztalat híján valódi végzettséget és nemzetközi tapasztalatot szerezni – mondjuk a használtcikk-piacon „okosba”…

Urszinyi Fehér Csaba a kilencvenes évek elején éttermi munkásnak szegődött egy toronyház méretű tengeri szörnyre, és bár ez a szörny igyekezett felfalni őt, ám fogalma sem volt arról, hogy ezúttal olyan fickóval kezd viaskodni, aki nyugodt, derűs, és egyszerűen kiröhögi a rátámadó szörnyeket. Hősünk ugyanis pontosan tudja, mi a túlélés leghatásosabb módja: nevetni, nevetni és nevetni! Ha tetszik: pontosan tudja, hogyan célszerű a vízen járni.
Az „Ahol a vas úszik” című kötetben szép ívet rajzol arról, hogy miképpen nyílik rá a kezdő vendéglátós szeme a világra, egészen addig, amíg húsz év után megcsömörlik a rabszolgaélettől, és búcsút int a tengeri rongyrázás/rabszolgalét helyszínének. Búcsút int a tengerjáró hajónak, az úszó szörnynek, amelyet végül is legyőzött. Búcsút int a hullámoknak, a delfineknek, a sokszínű nemzetközi személyzetnek, a gonosz főnököknek, a svindlis kollégáknak, a nagylábon élőknek és a túlélőknek. A nyafogó gazdagoknak, és azoknak a rabszolgatársaknak, akik tropára ment idegeikkel, szétcsúszott lelkükkel fizettek mesés bérükért. Búcsút int a szörnyű úszó vasdarabnak, amely a gazdag utasokat szolgáló területein csupa pompa, alul, a hajófenékben inkább szenvedés és nyomorúság. Búcsút int az egzotikus tájaknak, a kikötők könnyűvérű nőinek, a fura kalandoknak, hogy aztán a hatalmas hajó után egy csónakon tegye meg azt, ami a valódi boldogság felé vezet.
Ebben a könyvben feltárul előttünk egy izgalmas világ, megtudjuk, milyen egy tengerjáró hajó élete, személyzete, milyenek a hajósok mindennapjai, és milyen a kikötők ezerszínű világa. Bepillanthatunk a kulisszák mögé, sétálhatunk a kulisszák előtt. Urszinyi Fehér Csaba írásának legnagyobb erénye, hogy elmúlt húsz évét megismerve sok vidámságra nem volna okunk, mégis végigvigyorogjuk a történetet. Mert ebben a kötetben a szó valódi és átvitt értelmében is tengernyi a derű.

TRENCSÉNYI ZOLTÁN

Megrendelés

Megrendelheti itt:

Nyomtatott ár: 3000 Forint + 600 forint kiszállítás

Megrendelhető az alábbi linken 3000 Forint + Postaköltség
Könyvrendelés
A szerzőről:
Urszinyi Fehér Csaba
Urszinyi Fehér Csaba
Urszinyi Fehér Csaba

Író, előadó, az antinetpresszáns.hu alapítója

Felnőtt élete nagy részét luxhajókon töltötte. Ezalatt az idő alatt öt kontinens kilencvenegy országába jutott el, beleértve a Sarkokat is. A rengeteg élmény és tapasztalat amit ott szerzett írásra ösztönözte.

2016 óta immár hazai pályán a kultúra lelkes támogatója és résztvevője. Nem csak íróként tevékenykedik, de kiállításokat és nemzetközi pályázatokat, valamint  színházi produkciókat szervez, de maga is előad, Stand-up fellépőként, illetve tagja a 2020-ban alapított Múmia Műhely színjátszó csapatnak.

A humor lelkes nagyköveteként pedig a 2017 óta működő antinetpresszans.hu internetes média szerkesztője.

Megrendelés

Megrendelheti itt:

Nyomtatott ár: 3000 Forint + 600 forint kiszállítás

Megrendelhető az alábbi linken 3000 Forint + Postaköltség
Könyvrendelés
Megrendelés

Megrendelheti itt:

Nyomtatott ár: 3000 Forint + 600 forint kiszállítás