Humoros cikk a koronavírusrólHumoros cikk a koronavírusról
Vírusos maszkabál: Villanások a városból (Első rész)

Valahol Romániában…

Nyilván akkor is ki-ki kell lépni a városba, ha COVID-19 is lehet ott. És az utóbbi napokban ilyesmikre figyelek fel ilyenkor, hogy például.

Ni, ott az a koldus, akit szinte minden alkalommal itt látok, a Războieni utcai Profi előtt kéregetni. Most is az üzletbe betérőktől és az onnan kijövőktől kér aprót, ahogy szokta. De – íme – immár ő is védekezik: úgy kéreget, hogy közben rajta is maszk van.

Később, amikor már visszafelé jövök, ugyanott van, ez máskor is így szokott lenni  de most épp tárgyal valamit egy nővel. Pont a rövid megbeszélés végét kapom el: a nő ad neki pénzt, cserébe azonban kér valamit. Azt, hogy a koldus nyissa ki neki az üzlet ajtaját, ahova a nő igyekszik befelé, azért, hogy az asszonynak ne kelljen megfognia a kilincset. Ugrik is a maszkos kéregető, nyitja az ajtót a maszk nélküli asszony előtt: a vírustól való félelem is hoz pár lejt.

Írta: Szeghalmi Örs

Forrás: https://mesenincs.blog.hu/2020/03/20/virus_villanasok_a_varosbol?fbclid=IwAR1-TnaQJkzEPDXn2ki2PffLtoCDeMupr_ZbPdZhcyScdFdNY0_u4jZ_tg4

 

 

Humoros cikk a koronavírusról