Macskás poszt az Emírségből, BlogoszMacskás poszt az Emírségből, Blogosz

Vicces cikk macskákról

Írta: Blogosz

Forrás: http://mesenincs.blog.hu/2018/02/21/macskas_poszt_az_emirsegekbol#c34682208

Téved, aki azt hitte, hogy nincs kóbormacska Dubajban. Én is azt hittem amúgy. És tévedtem. Sőt, még Abu Dzabiban is van, ott is láttam ma.

Igaz, nem ez a jellemző azért. Kóborkutyát meg egyet sem láttam, egyik városban sem. Az első indokolatlan macskát első nap, egy szafari alkalmával láttam, egy sivatagban létesített helyen. Bár akár a szervezőké lehetett, legalábbis tőle nem messze volt nyitva és üresen egy vas ketrec, olyan forma, amibe pont befér  remélem, akkor inkább kóbormacska volt. A róla készült két kép rossz, bocs, mert félt, nem várta meg, hogy közelebb menjek. A harmadik kép is rossz (utána viszont már csak jók jönnek), mivel ez a második  és egyben az első, amelyik biztosan kóbor állat  még félénkebb volt: a Dubai Marina negyedben a már álló felhőkarcolók melett épülnek az újabbak, és a nagy munkálatok közben szaladt be valahonnan egy bokorba. Én mondtam az őrnek, hogy engedjen be a lezárt részre, mert ott egy macska, le kell fotóznom, de ő normálisan elhárított, azzal, hogy nem lehet, mert építkezés van. Így távolról kellett ráközelítenem a menekültre.

Tessék tehát a bevezetés:

Gondoltam, ez hihetetlen ritkaság lehet azért Dubajban. Ehhez képest  szintén az egyik ismert turistalátványosságnak számító Marinán, pár perccel később és pár méterrel odébb, egy kis ABC üzletnél  jött is a folytatás. De ez a jószág már ennyire laza volt. Mint amúgy a legtöbb macska, amit később aztán még láttam ebben az országban. Volt is neki kitéve étel a bolt elé amúgy. Nesze, tiszta Románia.

Az igazi központjuk azonban Dubaj régebbi része, Deira, ami tele van kis bazárokkal, piacokkal, közel van a kikötőhöz  és főleg kifejezetten lepukkant. Dubaj itt egy egészen más arcát mutatja, azt a sürgéses-forgásos keleti piacosat, mindent kínálgatósat, hagnyjatokmárbékéneset, ragadósat, elhanyagoltat, valamiléfolyikkiazutcárásat, zegzugosat, pontilyenekvannakafilmekbeneset, szinteRomániábanérzemmagamosat. És a kóbor állatok itt aztán tényleg szívesen látottak. Most az ottani szereplők következnek  már akiket tetten értem.

Az első nem nézett. Legalábbis nem ide. Aztán beszaladt egy szűk utcába, és az ott dolgozók el akarták kapni nekem, a turistának, hogy visszahozzák. De mondtam, hogy köszi, ne.

Macskás poszt az Emírségből, Blogosz
Macskás poszt az Emírségből, Blogosz

 

 

 

 

 

 

Itt pedig már a nemesfém- és ékszerpiacon, az úgynevezett Gold Soukon, annak is a kellős közepén vagyunk. A helybeli emberek folyton leszólongatják az érkezőt, hogy kel-e óra, arany, készer. A helybeli főmacska pedig eközben:

Macskás poszt az Emírségből, Blogosz
Macskás poszt az Emírségből, Blogosz

 

 

 

 

 

 

A cikk folytatása itt: https://www.antinetpresszans.hu/vicces-cikk-macskakrol/