Vicces interjú, BlogoszVicces interjú, Blogosz
Írta: Blogosz
Forrás: Mesenincs blog, Blog.hu
Vicces interjú

Sajtótájékoztató egy környezetvédelmi alapítványnál. A kutyát  szép, barátságos vizsla  kizárták erre az időre az udvar fölött keringő külső folyosóra, amikor jöttem, láttam is, hogy reszket, most pedig ott kint fázik, és nyüszítget befelé, bele a gazdái mondanivalójába és a mi kérdéseinkbe. Bent viszont most nem maradhatott, mivel rendezvény van. Ő túl nagy ide  de nem mindenki az.

Ugyanis a rendezvény alatt gyanús zajok vannak idebent, aztán egyszercsak lerohan az irodának kialakított galériából egy macska, és a tájékoztató közben jó alaposan és nagy területre kiterjedve végigpofozgat egy papírgalacsint a termen, a beszélők és az újságírók között viaskodva áldozatával, aztán egy darabig nézi, hogy mi van itt, majd visszamegy fel, később pedig megint leviharzik. Egy adott pillanatban azt is mérlegeli, felugorjon-e a tájékoztató prezídiumának asztalára. 🙂 Szerintem fel kellene  én biztatgatom is gondolatban, ő is már az előzetes, helyezkedő mozdulatokat teszi, de a telepátia végül nem működik. Minden esetre jól megy ez a dupla közjáték egy ilyen profilú szervezethez.

Sőt, be lehetne vezetni máshol is. Sőt, sok olyan hely van, ahol jobb is lenne, ha a sajtótájékoztatón csak kuyták és macskák lennének.

Esetleg denevérek. Mert amikor a macska otthonos vergődései közepette az immár mintegy mellékesen zajló tájékoztatón az immár mintegy mellékesen ott tartózkodók épp a denevérpopulációról beszélnek, akkor veszem észre, hogy pont a beszélők feje fölött, a galériabeli irodában ott lóg egy zsinóron egy denevér. Igaz, az mű. Pedig mozog az is, forog körbe a zsinóron sőt, igazán lehetne már az is igazi, főleg egy ilyen környezetvédelmi alapítványnál. Így lenne teljes a mai nap. Bár ez itt így sem alakult rosszul.