Nyuszi ül a fülben!

márc 8, 2020
Vícces írás néhány nyúlrólTanulhatnánk már végre a saját hibáinkból.
Nyuszi ül a fülben!

Fiatalon szerettem volna mindent kipróbálni, ezért a bélyeggyűjtés után, de még a méhészkedés és horgászás előtt valamikor nyúltenyésztő is lettem egyik napról a másikra…

Vettem a piacon egy szép kis nőstényt, és valamelyik városszéli mellékutcában egy bácsitól szereztem egy kanos kis kant.  Kis ketrecet készítettem nekik, majd jártam Nórikámmal és a két fiammal az akkori lábas-kék 1300-as Daciánkkal füvet szedni mindenfelé a város szélén.

Mi tömbház lakásban laktunk, ezért az anyósom és apósom udvarán, a ház mögötti kis kertrészben állítottam fel a nyuszik tanyáját.

Amikor egy szép napon úgy láttam jónak, beinvitáltam a kis kant a nyuszi nénihez. Nem sokat teketóriáztak, hamarosan úgy felugrott a fiúka a nőstényre, ahogy annak idején én a vonat lépcsőjére, mikor ide-oda ingáztam az egyetemi és szülővárosom között a tanulmányi éveim alatt.

Na de maradjunk a nősténynél és a hímnél, mert pont ennyi idő kellett nekik, míg önök ezt a bekezdést olvasták, majd a hím mintha megdöglött volna ledőlt oldalra és úgy maradt.  Megijedtem, először azt hittem, hogy a nyulak a szexbe belehalnak, és már előre láttam szomorú sorsomat, hogy majd egyszer ez a kidőlés is bekövetkezhet nálam, de egy fél perc múlva Kan Úr talpra ugrott és kezdte majszolni a friss gyepet.

Hamarosan kerekedni kezdett mama-tapsifüles pocakja és vártuk a kis nyuszik érkezését. Abban az időben nem csak az állatok iránti szeretetünk megnyilvánulása volt, hiszen húst csak havi adagként kaptunk, az is egy beleivel együtt kettévágott tyúk volt négy személyre.

Szóval, nemcsak kedves, de finom nyuszik érkezését is vártuk. Csakhogy időközben lehetőség adódott arra, hogy kis családommal elmehessünk egy vasfüggöny mögötti tengerparti szabadságra.

Én pontosan lejegyzeteltem kedves apósomnak, hogy hány nap van még hátra a nyuszik születéséig, és éppen jól jött ki a számítás, mert a huszonnyolcadik pont úgy esett, hogy akkorra már hazatértünk volna.

Nem így lett. Már az utolsó napokat lubickoltuk a strandon, amikor apósom kétségbeesetten telefonált, hogy megszületett hat nyuszi, most mit tegyen? Mondtam semmit, majd a mama tudja, mi a teendő.

Viszont nem értettem, hogy születtek meg a nyuszik máris, majdnem öt nappal korábban.

Aztán rájöttem! Nem a természet hibázott és nem is a nyulak.

Én voltam a ludas! Ugyanis, amikor kiszámoltam, hogy hány napja van ellésig a nyuszi mamának nem kalkuláltam bele a Szombatokat és a Vasárnapokat, merthogy a szabadságkor eltöltött napok közé nem tartoztak bele hétvégék…

Na, ezért lettem én újságíró és nem állatorvos!

Vicces írás néhány nyúlról.
Írta: Fehér József

http://www.karikaturarendeles.hu/

Fehér József
Fehér Józses