Humoros teknős ismertetőHumoros teknős ismertető
Humorzoo: A teknősbéka ( TestudinesVértezettis )

 

A teknősök legközelebbi rokonai a csigák. Bár nekik ház helyett csupán egy teknő jutott, mégis, aki egyszerre lát egy csigát, s egy teknőst egymás mellett, azonnal felismeri a közös vérvonalat.

A másik rokona a mosómedve. Ez a bájos jószág szív-dobogva közelíti meg kedves kuzinját, amikor találkozik egy teknőccel. Ő azonban óvatos lény, s nem szívleli a rokonságát. Nem csoda, hisz valójában az örökségére pályázik ez a külsőre cuki kis mackó. Igen, a teknőre, ami megkönnyíti számára a mosást. Ez ellen a leghatékonyabb módszer az, hogy a teknősök sokáig élnek. Jóval tovább, mint a galád rokonok. Az evolúció újbóli csodája tárul a szemünk elé, kevés állatnak jutna eszébe sokáig élni az örökösök miatt.
Többféle teknős létezik, szárazföldi, mocsári, valamint a kukoricateknős, ismertebb nevén tengeri teknős.

Unalmas állatok, a legtöbb idejük azzal megy el, hogy a napenergia segítségével testük hőmérsékletét ideális állapotba hozzák. Talán pár ezer év múlva eljutnak a fejlődés azon fokára, hogy négy darab AAA+-os elem is megteszi nekik a sziklán heverészés helyett.

A legtöbb, amit az emberiségnek adni tudnak, az a belőlük készült leves, ez azonban csak a gourmandokat  hozza lázba. Így tehát kihalásuk ellen nem a Greenpeace-es aktivisták, hanem a szakácsok, valamint a tehetősebb fizetővendégek tüntetnek meglehetősen vehemensen.

 

Írta: Alex Fiddler

Humoros teknős ismertető