Tanulságos testvéri történet Írta: Dusi Bíró
Titok a szülőszobában, Harmadik rész
Tanulságos testvéri történet
Írta: Dusi Bíró

 

Az orvos, aki a világra segítette őket, nyomon követte az életüket. Nagy megkönnyebbülés volt a számára, hogy a fiúkat a sors így összehozta és, hogy szerették egymást.
Mivel eltelt húsz év, nagyon megöregedett. A bába, aki cinkostársa volt, már meghalt, így egyedül már csak ő őrizte ezt a nagy titkot. Eltökélt szándéka volt, hogy valamilyen formában tudatja majd a fiúkkal, Úgy érezte, hogy ez a kötelessége. Írt nekik, hogy látogassák meg őt. Egy életbevágóan fontos dolgot akart nekik elárulni. Megkérte őket, hogy a szüleiket hagyják ki ebből.
Amikor a fiúk megkapták a levelet, nagyon meglepődtek. El nem tudták képzelni, mi lehet az a nagy titok, amelyről még a családtagjaik sem tudhatnak. Az orvos nagyon meg könnyebbült, hogy végre megszabadulhat ettől a nagy lelki tehertől. Alig várta, hogy a fiúk megérkezzenek.
Látogatásukkor az ápoló bevezette őket, ő pedig meg eskette őket, hogy senkinek nem mondják el a tőle halottakat. Ezt megígérték neki. Ettől az orvos nagyon megkönnyebbült. Csak annyit mondott, maradjanak továbbra is ilyen jó testvérek, amilyenek a sors akaratából eddig is voltak. Miután mindent elmondott, a szeméből kihunyt a fény, a pedig feje félrebillent, és szép csendesen meghalt.
Behívták az ápolóját, aki csak annyit mondott, hogy őket várta. A titokról nem tudott semmit, a fiúk meg nem osztották meg vele. Addig nem akart meghalni az öreg, amíg a furdalta a lelkiismeret.

Hazafelé menet megbeszélték, hogy nem árulnak el otthon semmit abból, amit most megtudtak. Amikor Petiékhez értek, anyja látta rajtuk, hogy történt valami, ami nagyon megviselte a fiúkat. Ők viszont azt mondták, hogy csak nagyon fáradtak, és éhesek, mert kimerítően sokat tanultak.
Miután megvacsoráztak, bementek Peti szobájába, és a két fiú egymás nyakába borulva zokogott. Akkor jött ki rajtuk a titok súlya, amit az öreg orvos elárult nekik.
Azonban az esküjüket megtartották, és soha nem árulták el a senkinek mi történt. Viszont Peti elment Zoliékhoz. Egy meleg öleléssel köszöntötte szüleit és a többi testvéreit is.

Amikor elvégezték az egyetemet mérnöki diplomát szereztek. Jó állást kaptak és szinte egy időben, kezdtek el udvarolni. Úgy rendezték a dolgokat, hogy az esküvőjük is egyszerre legyen. Így mindkét szülő találkozott egymással.
Amikor megszülettek Peti gyermekei egyszerre kettő egy fiú és egy lány. Először az igazi édesanyjának mutatta meg őket. Amikor meglátta az ikreket, ledöbbent, mivel a kislány rá hasonlított, a fiú pedig a férjére. Elsírta magát, mivel akkor rájött, hogy Peti is az ő fia volt.

Amikor Peti nevelőanyja meglátta a kicsiket, csalódott, mivel semmi hasonlóságot nem látott bennük a családdal. Akkor eszébe jutott, hogy amikor ő szült, nem hallotta felsírni a gyermekét. Csak pár perc múlva, amikor mellette vajúdó nőnek azt mondták, hogy az egyik fia, halva született.
És akkor benne is összeállt a kép. Más gyerekét nevelte fel. Amikor ezt Petinek elmondta, azt felelte neki, ne gondoljon ilyesmire, mivel neki ő az édesanyja. Nem csak őt nevelték fel, de még Zolit is felvállalták. Nekik köszönhették, hogy testvérként egymás mellett lehettek.

Amikor Zoliéknál is ikrek születtek, a valódi anyjuk, azt mondta, hogy ezek pont olyanok, mint a Peti gyermekei. A két fiú összenézett, és elmosolyogtak. Tudták az okát, mert egy vérből valók voltak.

Azóta is összejárnak, tartják a testvéri kapcsolatot, mind a hatan. Időközben mindkettejük szülei meghaltak és nem kellett őrizni tovább a titkot. Nyíltan tarthatták tovább a testvéri kapcsolatot.

Vége

Dusi Bíró
Dusi Bíró

 

 

 

 

 

http://www.karikaturarendeles.hu/