Spam humorSpam humor
A milliókat érő töltött káposzta

Gondterhelten ülnek az örökösök a nigériai herceg villájában. Nemrég hunyt el szegény, és most egy hatalmas vagyont hagyott maga után. Szomorúság önti el őket, egyrészt nagyon szerették a papát. Másrészt a nigériai törvények szerint nem vehetik át a pénzt, csak ha előtte átutalják egy idegennek, és az visszaküldi nekik. Ez törvény Nigériában, sajnos. Ők meg, hol találnak egy ilyen idegent a messzi világban.

“Keressünk egyet a közösségi oldalon!” jön az ötlet a fiatal herceg-unokától, a többiek arcán pedig remény fénye gyúl. Intenek az inasnak, hogy indítsa be a királyi laptopot, és miközben hangosan zümmögve feláll a rendszer, lázasan vetik papírra az üdvözlő levél vázlat-sorait.

Félóra múlva végre működik a gép, a családfő pedig komótosan leül az antilopbőr Chesterfield fotelre, és görgetni kezdi a hírfolyamot. Szinte egyszerre tör ki belőlük egy “Ő lesz az!” felkiáltás, amikor meglátják Matild néni bejegyzését a Kossuth utca 2/b-ből. A macskás kávés reggeli üzenetek, a töltöttkáposzta és a tapolcai kirándulás fotói egyértelművé teszik, hogy csakis ő kaphatja meg a családi vagyont!

“Abdul!” szólítják a Jordániából idetelepült családi írnokot, ő pedig már bontja is ki a hajnalban lenyúzott kecskebőrt, melyre ezek a nemes sorok kerülnek majd.

Nem sokkal azután valahol a Kossuth utcában, Matild néni lelkes üzenetet kap értelmezhetetlenre fordított magyarsággal, és miután spamként tiltja, rákever a töltöttkáposztára.

Írta: Urszinyi Fehér Csaba

 

 

 

Spam humor