Az ember a kutya legjobb barátja
Írta: Fehér József
A beszélő kutya felszólalása az eb-gyűlésen:

Tisztelt Eb társak, az Egyes számú Eb negyed Eb egyletének ebei, vaaagyis ebbegyűlt tagjai! Köszönöm, hogy ebeskedtetek elsétálni előadásunkra. Ízekre szedve megnézzük, valóban bízhatunk-e az emberekben, tényleg az ember volna-e a kutya legjobb barátja?

Nem gyerekjáték ez a dolog. Ez kutyadolog! A kutyavilág eb-jövőjére nézve szabályoznunk kell, hogy a négylábúak hány embert tarthatnak, szóval mennyire engedjük őket portáinkon elszaporodni. Kifogásolható továbbá, hogy mindezidáig nem vezettük be az emberek kutyára veszélyes betegségek elleni oltását.

Az ember hosszú ideje él már mellettünk, mióta megszelídítettük. Játékos és parancsolgató, de legtöbb esetben sikerrel idomítható. Egy baja van csupán, az, hogy mindig azt hiszi magáról, hogy ő a gazdánk. Ezt bölcsen ráhagyjuk, mi ebek. Ennél is rosszabb, ha italra bukkan az ember, akkor kiszámíthatatlanná válik, rugdalózni kezd és mi kutyák saját és kölykeink testi érdekében ezt nem nézhetjük tétlenül. Ilyenkor esik az meg, hogy kutyául érzik magukat és vizelnek, mint mi, lépten-nyomon, pedig úgysem találnak emiatt haza.

Régi kérdés az is kutyakörökben az, hogy kell e szabályozni az emberek elszaporodását. Az utóbbi időben sok kóborember jelent meg parkjainkban, köztereinken, aluljárókban. Büdösek, piszkosak veszélyes szemeteket hagynak maguk után, és ami a legrosszabb, elfoglalják legebelitebb helyeinket. Az emberi hímek ivartalanítása nem annyira sürgős, mert egészségtelen életmódjuk miatt igen korán nemzőképtelenek lesznek, s emiatt elválnak. Javaslom tehát, hogy egy utcában csak egy emberpárt engedélyezzünk, egy udvarban semmiképp sem lehet több, mert marakodnak, acsarkodnak, áskálódnak.

Ugyancsak megvitatásra javaslom az embergyerekek oktatását. Szeretnek bennünket, főleg kiskorukban, ha mi is kicsik vagyunk. Simogatnak, kényeztetnek bennünket, de aztán kamasz-korukban megtanulnak górálni és leváltanak bennünket először internetre majd emberkislányokra.

Szigorúbban kell fellépnünk a szemetelő emberekkel szemben.  Bizonyára észrevették tisztelt eb-egyletbeli kutyatársaim, hogy sok élelmiszer egyre újabb és újabb csomagolásokban jelenik meg az emberek üzleteiben és ezeket a csomagokat, amelyek rághatatlanok, szanaszét szórják eb-tereinken úton-útfélen. El kell érnünk, hogy minden felnőtt ember azonnal takarítsa el maga és kölykei után az elszórt szemetet úgy, hogy kis lapátot, tasakot vigyen magával és ebbe gyűjtse saját hulladékát. Undorító számunkra, amikor séta közben úton-útfélen műanyag üvegekbe, dobozokba, meg tasakokba botlunk.

És végül, javasolnám, részesítsük dicsértben azon kutyatársainknak, akik kifogástalan kapcsolatot építettek ki az emberekkel, azok elégedettek velünk és jó hírnevünket keltik.

Most kutyafuttában berekesztem a találkozót,mert hallom fütyült a gazdám, itt az ideje, hogy kivigyem sétálni.

Vége

http://www.karikaturarendeles.hu/