Panelséf

jan 15, 2021
Vicces recept sztoriVicces recept sztori
Panelséf

Ma ismét elmentettem egy receptet a kedvencek közé. Nagyon megtetszett és különlegesnek találtam az elkészített ételt. Ez volt 2585-ik.

A többi 2584-et még nem készítettem el, de ott sorakoznak sorban, egymás után. Ha arra támadna kedvem, hogy valami finomsággal lepjem meg magamat, vagy az ismerőseimet. Azonban nem ez minden főzési tudományom. Ott van még a megannyi szakácskönyv, ahol kis cetlikkel jegyeztem meg az oldalt, ahol valami érdekeset találtam.

Egy doboz is teli van az újságokból kivágott étvágygerjesztőbbnél, étvágygerjesztőbb konyhai remekművekkel. Amikor pedig a TV-ben látok egy-egy főzőműsort, akkor pedig szorgalmasan feljegyzem a mesterszakácsok alkotásait.

Erre még nem került sor, de jó érzés tudni, ha egy nap, valami különlegeset szeretnék elkészíteni, több ezer recept áll a rendelkezésemre. Az egy dolog, hogy hosszú órákon át kéne kutakodnom, míg átrágnám magamat a hatalmas információtömegen. A lényeg az, hogy itt van mind velem, és ha belegondolok, miket is tudnék készíteni, összefut a nyál a számban.

Ma például… így hirtelen nem jutott eszembe semmi, mint ahogyan előtte sok annyi más alakalommal sem. Éhes is voltam, ezért gyorsan összeütöttem egy répafőzeléket. Előtte fasírt és spenót volt, azelőtt meg paprikás krumpli. Amúgy mindig ilyesmiket eszek.

A lényeg viszont az, ha egyszer úgy döntenék, hogy mégis összehozok valami finomat, akkor a lehetőségek tárháza már szinte végtelen.

Írta: Urszinyi Fehér Csaba

 

 

 

Vicces recept sztori