Közértes kapkodós

jún 29, 2020
Vicces poénos vásárlás humor
Közértes kapkodós

Amikor vásárolunk, a kasszánál két dolog szokott minket bosszantani. Az egyik, ha az előttünk álló lassan pakol ki és be a kosárból, lassan fizet, esetleg kuponokkal, vagy nem tudják beolvasni az áru kódját, esetleg visszaszalad még valamiért a sorok közé. A variációk tárháza elég széles, de a lényeg az, hogy idegesítő számunkra, ha feltartanak minket.

A másik frusztráló dolog az, ha mögöttünk türelmetlenkednek az emberek. Ránk tolják a kocsit, vagy a portékát, az órájukat nézve forgatják a szemüket, vagy csak egyszerűen, bámulnak minket. Nem viseljük jól a sürgetést, ha vásárolunk, nyugalomra van szükségünk.

A pénztáros sem könnyíti meg a dolgunkat. A nagy gonddal összeválogatott elemózsiánkat egy perc alatt ledarálja a kódleolvasó előtt, majd egy rendetlen kupacba csúsztatja őket az előttünk lévő rakodópultra. Ilyenkor kezdődik, az úgynevezett „közértes kapkodós.” Egyszerre kell a pénzt előhalásznunk, vagy a kártyával bajlódnunk, miközben az árunkat is el kéne pakolni. Ezalatt úgy érezzük, hogy mindenki minket néz, és ez valóban így is van. A mögöttünk állók mindegyike meg van győződve arról, hogy ők gyorsabban végeznének nálunk.

A bonyodalom akkor kezdődik, amikor már fizettünk, de még nem rámoltunk el, a legtöbb pénztáros (persze tisztelet a kivételnek), már tolja is ránk az utánunk következő kosarának a tartalmát. Ilyenkor jön ránk a pánik, mert vagy elrakjuk a másik trappista sajtját, vagy valaki éppen a mi mogyorós csokinkkal fog angolosan távozni.

Emlékszem, hajdanán, mikor még újdonságnak számított egy szupermarket, a színvonalasabb üzletekben a kasszások bele is rámoltak nekünk az ingyen adott műanyag zacskókba. Aztán a potya szatyor eltűntével ez a szolgáltatás is kihalt, viszont a mi vásárlási szokásaink változtak, és elcsábulva a kívánatos portékáktól, megtömjük a kosarunkat, majd magunkat. Csak a megvásárolt nasik kijuttatása lett egy kicsit körülményesebb.

Tudom, emiatt vezette be a házhoz-szállítást a legtöbb áruház, csak ehhez viszont nekünk kellene alkalmazkodni. Ahhoz pontosan tudni kéne, hogy mit is akarunk venni,  én ezt legtöbbször a helyszínen döntöm el, attól függően, hogy milyen árut is tartok vonzónak.

 

Írta: Urszinyi Fehér Csaba

 

Vicces poénos vásárlás humor