Humoros leírás a kígyórólHumoros leírás a kígyóról
Humorzoo: Kígyó (SerpentesElsiclic)

 

A kígyóknak több fajtája is létezik, úgy, mint mérges, és nem mérges. Ez egy érdekes kérdést vet fel, hiszen sokan láttak már mérges nem mérges kígyót, és nem mérges mérges kígyót is.

Nem mérges nem mérges kígyó is előfordult már a történelemben, miként mérges mérges kígyó is. Azt javaslom, ne erről az oldaláról közelítsük meg a kígyók megismerését.

Az állatkertben látható kígyók mindegyike csak lábatlankodik, ezért úgynevezett terráriumokban tartják őket, ahol ezt nyugodtan megtehetik. Mivel a mérges kígyó nem tud az asztalra csapni, hogy ingerültségét levezesse, sem megrugdosni azt az illetőt, aki felbosszantotta, ezért kénytelen más eszközökhöz folyamodni.

A mérges kígyó méreggel, a nem mérges kígyó pedig meleg tekintettel, baráti öleléssel vesz revánsot az őt ért sérelemért. Esetleg kölcsönkér, s nem adja meg, de ez már álnok kígyók kategóriája. Sok ember szereti őket a keblén melengetni, bár ez a terráriumok elterjedése révén már avítt dolognak számít. A kígyók sanyarú sorsára jellemző, hogy bár megtehetnék, mert van hozzá bőr a képükön (is), mégsem viselhet egyikőjük sem kígyóbőr cipőt.

Írta: Alex Fiddler

Humoros leírás a kígyóról