Humoros teve ismertetőHumoros teve ismertető
Humorzoo: A teve (CamelSauciusPupus)

A sivatag hajója sajnos kénytelen rokkantként leélni életét. Ez azonban nem zavarja őt, egykedvűen kérődzik az Arab-félszigeten, vagy más egyéb helyen, ahol előfordul, a rokkantaknak fenntartott parkolókban. A dromedárok kissé fennhordják az orrukat, mert nekik csak egy púpjuk van, ellenben a kétpúpú tevével.

A teve a karavánok egyik fontos kelléke, nélkülük a kutya sem ugatna, ezt jó észben tartani, hiszen egy kutya csak akkor ugat, ha a karaván halad. A nőnemű tevék megbolondulnak a hím tevékért, akik valódi teveszőr ruházatban mennek minden egyes randevúra. Igaz, hogy nem a ruha teszi az embert, de ez a tevékre nem vonatkozik.

A globális felmelegedés hatására az élőhelyük északabbra tolódott, az ügyes természetfotósok nem egy képet készítettek, ahol a teve dévaj játékot ejt néhány jegesmedvével, akik nem ismervén a sivatag hajóját, nem a zsákmányállatot látják benne, hanem pusztán egy olyan lényt, akinek jogosan jár az ingyen parkolást biztosító rokkant igazolvány.

Hazánkban eleddig csak az állatkertekben fellelhető. A jámbor emlős remekül érzi magát ebben a klímában, s mivel a válság, vagy a politikai légkör őt nem érinti, nem egy látogató nézi őket irigy szemmel. Ezen irigység miatt aztán nem eteti őket sem zoo csemegével, sem választási ígéretekkel.

Írta: Alex Fiddler

Humoros teve ismertető