Állattúltengés

aug 16, 2019
Humoros macskalesHumoros macskales
Állattúltengés
Írta: Blogosz

Humoros macskales

Forrás: https://mesenincs.blog.hu/2019/06/11/allattultenges?fbclid=IwAR2iBnt-l3COi4ErhUm060v6SU0RhGTLjwEOk98lTIFbPgrZUmH_Uyp55Lw#tokenrefresh=success

Nem akarom, hogy nagyon elszaporodjanak itt az állatok (bár politikai posztjaim is gyakran vannak, oké), már legalábbis a macskás posztok, meg ilyesmik ne. De amit muszáj, azt muszáj. És épp azt terveztem, hogy az utóbbi időszak sok politikai állatságáról szóló posztjaim után most összeállítok egy blogbejegyzést elmenő macskákról (igen, elmenőkről, de akkor erről majd legközelebb), erre meg – a francba! – idetolakszik (vagy inkább idehízelkedik) nekem egy másik macskás téma.

Úgyhogy némi állattúltengés megint lesz majd, bocs. Mivel a tervezett poszt elé bejött most ez. Amit épp ma láttam. És mondom: amit muszáj, azt muszáj. Az elmenő macskákról meg majd legközelebb.

Szóval: igazán festői kép ám ez. De nem sikerült egyben megörökítenem, mert ahhoz nem volt sehol megfelelő látószög. Részletekben sem rossz azért. Főleg, ha a többit meg elmesélem hozzá.

Ez egy falusi környezetben álló régi, kicsi ház. Tipikus amolyan nagymama háza, vagy mesebeli ház.És mindhárom macska itt lakik. És mindhárom fehér. És mindhárom szeret a ház első részén, az utca felé közszemlére kifekve aludni. És mindhárman sokszor egyszerre alszanak, így exponálva magukat, Szóval ma is. Tehát nem ám egy macska lesz itt, hanem három ugyanolyan fehér. Egy mindig a kerítésen szokott. A másik kettő extrémebb helyeken. Így például ma a másik kettő kicsivel odébb, a csatornában feküdt, annak is a két végében. És nem is egyszerre vettem észre őket, hanem fokozatosan, egyenként, mindig, amikor épp el akartam menni, feltűnt, hogy van még egy. Lássuk be, fontos poszt ez tehát. És mégsem bonyolult.

Egyes számú macska. (Na, de megyek is tovább. Vagyis hoppá, ott van ni egy másik, pont felébredt, és les.)

Humoros macskales
Humoros macskales

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kettes számú macska. (Na, de megyek is tovább. Vagyis hoppá, ott van ni egy másik, pont felébredt, és les.)

Humoros macskales
Humoros macskales

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hármas számú macska. (Na, de megyek is tovább. Vagyis hoppá, ott van ni egy másik – de az nem is aludt eddig, meg nem is ide tartozik, meg eddig nem is volt itt, csak most jött ide az utcáról, meg nem is fehér, így a negyedik most kimarad. De a harmadik nem.)

Humoros macskales
Humoros macskales
Humoros macskales
Humoros macskales