Kandúr-lamúr

szept 9, 2019
Megható kandúr kalandMegható kandúr kaland
Kandúr-lamúr
Írta: Dusi Bíró

Megható kandúr kaland

Volt egy gyönyörű fekete-fehér csíkos tigris mintázatú cicám. Amikor eladtam a házat és költöztem, elhoztam magammal ide a lakásba. Gondoltam megszokja, és velünk él majd.

Egy hétig nem mehetett ki az erkélyre, attól féltem, hogy megszökik. Amikor kiengedtem, körbejárt mindent, és mivel idegennek találta a helyet, visszajött a konyhába, majd lefeküdt, a szokott helyére. Mosakodott, és aludt tovább.

Úgy gondoltam, hogy most már biztos nem megy sehová el, és bátran kiengedtem. Egy darabig figyeltem, nem mutatott semmi szökési szándékot, így aztán magára hagytam,
Miután megfőztem az ebédet, keresni kezdtem. Sehol sem találtam. Hiába hívtam nem jelentkezett. A ház körül is néztem, a parkban, a játszótéren, és a környező utcákban, de nem volt sehol.

Beesteledett és én már lemondtam róla. Ekkor jelent meg a terasz ajtóban. A feje össze-vissza volt karmolva. Talán egy másik kandúrral akadt vitás helyzete.

Elég durván nézett ki szegény. Megpróbáltam fertőtleníteni a sebet. Nem engedte, és többször belém is kapott. Végül észrevette, hogy jót akarok neki, így tűrte a gondoskodást. Utána nekiállt enni, majd elnyúlt a helyén. Aznap, ki sem ment többé.

A következő reggel újra kiengedtem. Most már figyeltem, hogy hová ment. Az erkély vasán egyensúlyozott végig jobbra, és valahol beugrott az egyik lakásba. Talán egy nőstény cicához. Ezt a vándorutat megtette még két-háromszor a héten, majd lenyugodott. Egy ideig nem csavargott el sehová.

Körülbelül egy hónap múlva, újra eltűnt a cicám. Nem jött haza éjszakára, én pedig nem tudtam elképzelni, hogy hol lehet. A harmadik lépcsőháznál, a nőstény cica gazdája, megállított azzal, hogy nem az enyém az a fekete-fehér tigrismintás kandúr.

Kiderült, hogy megszülettek a kölykök. A kandúr egyet kidobott az alomból, és megfojtotta. Nem találta életképesnek. Próbálták elzavarni, de mindig visszajött és a nőstényhez, akit szeretetteljesen nyalogatott.

Valószínűleg azért volt vele, mert beteg lehetett. Különben egy kandúr nem marad a kicsikkel. Megy a következő nőstény után. Ő vigyázott a családjára, és soha többé nem jött haza.

Amikor meglátogattam őket a szomszédban összebújva feküdtek mindannyian. A kandúr odajött hozzám, megnyalogatta a kezem, elköszönt tőlem, majd visszament a nőtény cica párjához. Összegömbölyödve, ölelve egymást aludtak békésen.

Bár még sokáig hiányzott a macskám, mindig jóérzéssel töltött el a tudat, hogy jó helyre került. Ha létezik szerelem a macskák között, ő ezt biztos megtalálta.

Dusi Bíró
Dusi Bíró

 

 

 

 

 

 

http://www.karikaturarendeles.hu/