Pincér a fronton

febr 5, 2021
Vicces terrorizmus humorVicces terrorizmus humor
Pincér a fronton

 

Mindannyian kaptunk már fura üzeneteket telefonon keresztül. Mindenki emlékszik még a pár évvel ezelőtti, „üljön át egy másik autóba’ esetére, de időnként az is előfordul, hogy a legbizarrabb SMS-t csak elenyésző számú embernek küldik ki, így nem is kerül be a köztudatba.

Hát ezen most sajnos változtatni fogunk. Pár évvel ezelőtt, egy luxushajó dolgoztam, amely követve a tervezett útvonalat, átkelt a Szuezi csatornán. Most nem részletezném a festői táj részleteit, ahogyan átsiklunk két ország között, egyik oldalon a zöldellő Jordánia, míg a másikon a kopár, sivatagos Egyiptom.

Utóbbiban éppen polgárháború zajlott, és ahogy szemléltem az egyhangú tájat, jött az SMS. Feladója a Magyar Állam volt, és egy rövidke üzenetben figyelmeztettek rajta, hogy háborús övezetben vagyok. Azonnal hagyjam el a térséget, és keressem fel a nagykövetséget.

Én lopva körbenéztem, de nem láttam sem drónt, sem homokban kúszó csapatokat. Ezalatt a pár perc alatt, amíg rá nem jöttem, hogy a roamingolt SIM kártya miatt tudták, hogy hol vagyok, végig azt hittem, hogy egy nagy képernyőre kivetítve figyelnek engem a TEKK központban.

Majd megvontam a vállamat, és átmentem a hajó másik oldalára, amely Jordánia felé esett.

 

Írta: Urszinyi Fehér Csaba

 

 

 

Vicces terrorizmus humor