Dupla Axel

márc 12, 2018
Vicces cikk Írta: Tóth ÁgnesVicces cikk Írta: Tóth Ágnes
Vicces cikk
Írta: Tóth Ágnes

Nem tudom, melyik városban mi a szokás, de megfigyeltem, hogy nálunk zárás után az élelmiszerüzletek többségében nyári beidegződés szerint az eladók néhány veder vízzel nyakon öntik a cementet, aztán kiseperik az utcára a szemetet a vízzel együtt, aminek esőre emlékeztető illata van, amelybe túró, tejfel és szalámi szaga keveredik.

Nos, a szemetesvíz-kiseprés tavasszal, nyáron és ősszel nem okoz különösebb problémát. A baj akkor kezdődik, amikor beköszönt a zimankós tél. Ilyenkor az élelmiszerüzletek előtt megnyílnak városunk korcsolyapályái. Kis emelkedők, hosszú lesiklók, kitűnő kéz- és lábtörési lehetőségek. Belépéskor a rálépés ingyenes. A kilépés viszont annál drágább, minél több árut, különösen törékenyt vágnak a vevők magukkal együtt a pályához, annak vonz(ó) ereje és síkossága miatt. Akik nem harapják el a nyelvüket, azok dühösen káromkodnak. Az izgága emberek feljelentéssel fenyegetőznek.

A jóindulatúak figyelmeztetik az eladókat, hogy ezentúl sózzanak meg jól minden veder vizet kiseprés előtt, hogy ne fagyjon oda. A bölcsek viszont csak azokat a családtagokat küldik vásárolni, akik már hibátlanul meg tudják csinálni a dupla Axelt