Vicces buszos kaland

szept 25, 2020
Vicces buszos kalandVicces buszos kaland
A fogam fehérje és a hetes busz
Na, most aztán megkapod a magadét, mélyen tisztelt hetes busz meg az egész kompániád, úgy, ahogy vagytok! Végre felvirradt az én napom! Végre teljes jogú állampolgárnak érezhetem magam, aki nem rejti véka alá, amit gondol, hanem fütyülve a lehetséges következményekre állást foglal a legérzékenyebb társadalmi kérdésekben is, noha tisztában van vele, hogy ezzel magára haragíthatja a vele együtt utazó honfitársak többségét.
Ki tudja hány éve járok már a nyavalyás hetessel, hányszor kellett erőnek erejével türtőztetni magam, kénytelen-kelletlen elviselve az utastársak otromba megnyilvánulásait és kirohanásait. Hányszor szegtem le a fejem ahelyett, hogy ha nem is szavakkal, de legalább rosszalló tekintettel kifejeztem volna a véleményem. Mindez azonban egycsapásra a múlté, elegem lett az önsanyargató önfegyelemből, a torkomig felkúszó gyomorremegésből, az indulatok visszafojtásából!
Ezentúl minden másképp lesz. Ha nekem például bárki, legyen akár behemót izomkolosszus is, bármilyen sértő megjegyzést ejt ki a száján bizonyos kisebbségekről, cigányokról, zsidókról, migránsokról, libsikről stb., én arra igenis reagálni fogok, olyan csúnyán nézek majd az illetőre, hogy attól koldul, s ha a szúrós tekintet kevés, bizony isten még a nyelvemet is kiöltöm rá.
Csak üdvözölni tudom a döntést, hogy mostantól fogva kötelező a maszkviselés a BKK járatain. Végre kimutathatom a fogam fehérjét. Csak kár, persze, hogy nem látja majd senki.
Szentmiklósi Tamás

 

Vicces buszos kaland