Szelfibunkó

okt 27, 2021
vicces szelfibot humor
Szelfibunkó

Írta: Urszinyi Fehér Csaba

 

Volt egy kollégám régen. Két dolog volt jellemző rá. Az egyik, hogy nagyon szeretett barkácsolni, a másik pedig, hogy irtózatosan spúr volt. Ez a kettő együtt, fura dolgok kivitelezésére késztette. Mesteri fokra fejlesztette a „tákolás” fogalmát.

Folyamatosan tudott meglepetéseket okozni, újabbnál újabb tárgyaival, melyek közül néhány még szabadalomnak is beillett volna. Ilyenkor mindig azt mondta, hogy minek fizessen érte, ha otthon van egy csomó alapanyaga. A másik kedvtelése a gyűjtögetés volt, de erre majd egy másik cikkemben térek vissza.

A Mad Max filmek készítői is megirigyelték volna, hogy milyen találékony tudott lenni lomokból. Talán egy egész várost fel tudna építeni atomtámadás után, ő mégis mindenben a modern és divatos eszközöket kereste.

Az egyik ilyen találmánya a szelfi bot volt. Talán még a kezében sem fogott ilyet soha, az ötlet, hogy messziről tud készíteni magáról önarcképet megihlette. Minek adjon érte pénzt, ha meg lehet oldani ingyen is ugyebár, egy vascsövet, egy kapcsolót és egy spárgát használt hozzá. A telefonját, egy már régen széttörött, autós, kínai mobiltartóra erősítette fel, és az egészet befestette feketére.

Nem kellett mást csinálnia, mint felfele tartani, és mint a pince villanykapcsolóját, megrántani a huzalt és már készült is a kép. Utólag belegondolva, előnye egyben a hátránya is volt. Mivel a vas nehéz, cipelése komoly tartása jelentetett. Afféle modern parasztként mutatta vele az utat Budára. Viszont turistáknak remek önvédelmi eszköz, ha ki akarják rabolni őket.t

Írta: Uszinyi Fehér Csaba

 

 

 

vicces szelfibot humor