Nem beszélni angol

márc 4, 2020
Humoros nyelvlecke Írta: Urszinyi Fehér CsabaHumoros nyelvlecke Írta: Urszinyi Fehér Csaba
Nem beszélni angol

Írta: Urszinyi Fehér Csaba

 

Külföldi munkáim egyik legnagyobb kihívása a csoportok voltak, ezek közül is az ázsiai országokból érkezőek. Senki nem beszélt angolul, csak a vezetőjük, aki egy kis fecnin adta oda, ötven ember rendelését, egy olyan étlapról, ahol több tucatnyi dolgot soroltak fel. Így amikor kihoztuk a fogásokat, én soroltam egyenként az idegenvezetőnek, ő pedig fordított, az asztaloknál helyet foglaló hallgatóság közül pedig jelentkezett az, akié a tálalt találat volt.

A csoportvezető nélkül egy lépést sem tettek, és mivel egyikük sem beszélt angolul, egyenként hívták oda, ha fordítani kellett. Egy kis japán közösséggel történt meg, hogy a tolmácsuk kiment mosdóba, és az egyikük szeretett volna valamit tőlem. Elkezdődött hát a japán barkóba, ők mutogattak, én pedig nem találtam ki, hogy mit is szeretett volna a középkorú hölgy.

Két perc után unta meg, majd beletörődött arckifejezéssel, tökéletes angolsággal megszólalt, „Hozzál már egy kosár kenyeret légyszíves!”

Az angol tudása viszont csak addig tartott, amíg vissza nem tért a tolmács. Utána, mintha hirtelen mindent elfelejtett volna, ismét csak mutogatni tudott.

Humoros nyelvlecke

 

A cikk szerzője
A cikk szerzője, Urszinyi Fehér Csaba

 

 

 

 

 

 

 

 

http://www.karikaturarendeles.hu/