Hajas csirke

jan 20, 2020
Hajas csirkeHajas csirke
Vicces humoros főzőcske
Írta: Urszinyi Fehér Csaba

 

Egy olyan társadalomban élünk, ahol gurmandnak lenni már-már szinte népszokás (hála a sok különleges főzőműsornak). Így tudom, hogy most sokak zsebében kinyílik a bicska, de bevallom, hogy én még időnként melegített ebédet szoktam enni. Nincs is azzal semmi gond, ugyanolyan finom, ha jól felforralja az ember.

Ma is így történt. Kivettem magamnak egy adagot a műanyag tartódobozból, viszont mielőtt visszaraktam volna a hűtőbe kicsúszott a kezemből.

Murphy törvénye szerint, a vajas kenyér mindig a vajazott felével esik a földre. A lezuhant doboz fedele pedig általában nincs rendesen rápattintva. Így a konyha járólapjára érkezésükkor, mint gyerekszobában széthagyott lego építőkockák, úgy gurultak szét a csirkedarabok (kettő a hűtő alá). A zselészerűre hűtött hagymás szósz, pedig gyengéden „placcsant” két fugahézag-sor kereszteződésébe.

Ekkor bevillantak a képek földön heverő hajszálakról, porgomolyagokról, nagyfogú bacikról és cipővel, utcáról behordott sárdarabkákról.

A leghelyesebb döntés az lett volna, ha aznap inkább mégis gyrost eszek. Viszont egy ideje agglegény vagyok, így láttam már hasonló csodákat. Természetesen a hajas csirkék egy rövid sütőbeli melegítés után a hasamban kötöttek ki.

http://www.karikaturarendeles.hu/