Kolbászkerítés

márc 10, 2019
Vicces humoros barkácsolás Írta: Urszinyi Fehér Csaba
Kolbászkerítés
Vicces humoros barkácsolás
Írta: Urszinyi Fehér Csaba

 

A hátsó kertben szerettem volna kialakítani egy elkülönített részt, ahol salátát termeszthetek. Nem nagy területről volt szó, pár négyzetméterről, így nagy beruházást nem is igényelt a mutatvány. Vettem négy darab raklapot, amely pont elegendő volt hosszában, és az egészért fizettem 2000 forintot, úgy, hogy a szomszéd el is hozta nekem őket.

Örültem, hogy milyen jó vásárt csináltam, már csak annyi hiányzott, hogy összerakjam a szerkezetet. Megmaradtak betonvasak korábbról, melyek tökéletesek voltak oszlopnak. A raklapok elég nehezek, így még a saját súlyuk is megtartotta volna őket.

Elégedetten néztem az alkotásomat, és már csak egy kis, kerti kapu hiányzott hozzá. Össze is raktam egyet, maradék lécekből, viszont hiányzott egy kapupánt, amellyel felerősíthettem volna. El is szaladtam a közeli barkácsboltba, ahol szívesen adtak volna kettőt, darabját 1.900 forintért. Az pont a duplája lett volna annak, amennyit a kerítésre költöttem.

Itt nem a pénzről volt szó, hanem az úgynevezett „drágább a leves, mint a hús” elvről, ami nálam ilyenkor ki szokta csapni a biztosítékot. Rutinos vásárlóként utána is néztem a neten, és találtam az egyik barkácsáruházban, darabját egy ezresért. Nem örültem neki, de a büdzsébe belefért.

Az átvevőpultnál meg is kaptam őket hiánytalanul, csakhogy a kapupánt tartó része hiányzott, amelyre fel lehet akasztani a szerkezetet. A hölgy azzal érvelt, hogy nem volt rajta a képen, amellyel hirdették. Hiába magyaráztam, ha cipőt veszek, azt is párban adják, és így csak egy használhatatlan fémdarab volt a kezemben, melyet nem lehet semmihez rögzíteni, az eladó hajthatatlan maradt.

Természetesen volt nekik, de azt külön kellett megvenni, egy újabb ezresért. Mivel pont addigra lett elegem az egészből, ha már úgyis ott voltam, kifizettem a 4000 forintot. Abban a hónapban majd kevesebbet költök a hobbikra gondoltam, és dühösen hazamentem.

Miután befejeztem a csodálatos mérnöki projektemet, akkor jöttem rá, hogy a kapu nem áll meg, mindig kinyílik. Most egy reteszt kell majd vennem. Talán mégis inkább kolbászból kellett volna csinálnom azt a kerítést.

A cikk szerzője
A cikk szerzője, Urszinyi Fehér Csaba

 

 

 

 

 

 

http://www.karikaturarendeles.hu/