Vicces erdei kaland Írta: Urszinyi Fehér CsabaVicces erdei kaland Írta: Urszinyi Fehér Csaba
Hajléktalan milliomosok
Vicces erdei kaland
Írta: Urszinyi Fehér Csaba

Gyerekkorom egyik kedvenc rajzfilmje, a Runcájsz volt. Aki esetleg nem emlékszik rá, egy szakállas erdész, kis faházban lakott a vadonban feleségével, és számtalan kalandba keveredtek. Ez jutott eszembe, amikor a minap egy dokumentumfilmet néztem, erdőben lakó férfiakról, akik saját maguk készítette otthonokban laknak, a fákon.

Kis kalyibákat rittyentettek a törzsekre, melyben minden kényelmi eszköz megtalálható volt. Mármint, ha lehet beszélni kényelemről, ilyen körülmények között. Nagyjából mindenről lemondtak, ami a modern kultúrát képviseli. ( A legtöbben már attól kikészülünk, ha egy fél napig nincsen internetünk, a többiről nem is beszélve). Egyébként nem azért tették, mert nem volt hova menniük, és egy vackot készítettek maguknak a rengetegben. Övéké volt az egész birtok, és már abból meg tudtak volna fényesen élni, ha a fákat eladják. Viszont úgy döntöttek, hogy ezt nem teszik, bár akkor film sem készült volna róluk, mert pár gazdag fakupec élete nem olyan érdekes a képernyőn.

Azt hinné az ember, hogy boldogan élnek, távol a világtól, hisz semmi problémájuk nincsen. Ez azonban nem ilyen egyszerű. Fatolvajokat kergettek el polgárháborús muskétákkal, állandóan vadásztak vagy guberáltak. Ez viszonylag egyszerű mutatvány, mivel viszont ezt az egészet éjszaka néztem, időnként belealudtam az amúgy unalmas történet követésébe.

Hirtelen én is részese lettem a kalandnak, és azon kaptam magam, hogy álmomban hegyi kecskékre lövöldözök, a sokszakállú, de kevés fogú szomszéddal, aki szintén egy fán lakik. Igaz, hogy nem kapok sárga csekket, de a vizet nekem kell felcipelni a lombok közé. Ha elromlik valami, nem kell szakembert hívnom, elegendő, ha csak végigkutatom az avart, az eldobott szemetekért, melyek között remélhetőleg lesz olyan fém is, amire szükségem van.

Szóval egy kis ideig elgondolkoztam, hogy milyen lenne kiköltözni az erdőbe, távol a világ zajától, és a nyüzsgéstől. Ilyenkor pedig mindig rájövök, hogy hiányozna a tömeg, a ricsaj, a gyorséttermek és még a Tv is, amin ilyen kalandokat tudok nézni éjszakánként, alvás helyett.

A cikk szerzője
A cikk szerzője, Urszinyi Fehér Csaba

 

 

 

 

 

 

http://www.karikaturarendeles.hu/