Humoros medúza ismertetőHumoros medúza ismertető
Humorzoo: A medúza (MedusozoaHidrokoconia)

A medúzák 97 %-a víz. Így elég nehéz állatról beszélni, az a 3 % elenyésző a vízhez képest. Megpróbálok azonban pár érdekességet ismertetni a medúzákkal kapcsolatban.

Az orosz medúza 97 %-a vodka, így mindjárt érdekesebb lesz ez az áttetsző csalánozó. Orosz-hon alkoholt kedvelő lakosai csapatokban vándorolnak tavasszal a tengerpartra, hogy nagy hálókkal sikeresen fogják ki őket. Mivel azonban a tengerből kivéve testük összeesik, csupán a 3 %-nyi medúza marad fent, így az esetek nagy többségében csalódottan térnek vissza az emberek a bevásárlóközpontok, szeszfőzdék, korcsmák közelébe.

A világ többi részén élő medúza nem tartalmaz semmilyen alkoholt, így nem mozgatja meg az alkoholisták fantáziáját. Kivéve, ha az illető alkoholista éppen tengerbiológus.

Horgászatuk könnyed csuklógyakorlat. Elég belemeríteni a tengerbe egy vödröt, s biztos lehet az emberfia abban, hogy minimum 97 %-nyi medúzára tett szert.       A maximum pedig a 100 %, ezért ritkán rendeznek medúzafogó világbajnokságot.

A medúzák szép teremtmények, azonban jó pár fajtájuk mérgező. Óvatosan kell tehát velük bánni, nem érdemes gombapörköltet készíteni belőlük. Hálós szatyorban sem érdemes hazavinni őket a vásárcsarnokból, mert szép lassan átszivárognak a cekkeren.

A legcélszerűbb azonban egyáltalán nem foglalkozni velük. Most is csak azért írtam róluk, mert nem volt semmi más egyéb ötletem.

 

Írta: Alex Fiddler

Humoros medúza ismertető