Humoros felújítás Írta: Urszinyi Fehér CsabaHumoros felújítás Írta: Urszinyi Fehér Csaba
Humoros felújítás
Írta: Urszinyi Fehér Csaba

 

Abba inkább ne menjünk bele hogyan, de megrepedt alattam a fürdőkád zuhanyozás közben. Nem azért mert meghíztam, vagy ugráltam volna rajta. Rendeltetésének megfelelően használtam, fürdésre. Talán az lehetett a baleset oka, hogy kínai minőségű, gyenge akril kádat, magyar hanyag szakemberek raktak össze rossz minőségű lengyel építőanyagokból.

A kád meg eddig bírta, és ma reggel úgy döntött, hogy szétreped. Az első pánikhullám után lenyugodva eszembe jutott, hogy van lakásbiztosításom, és már hívtam is a hűvös hangú hölgyet, a forró vonal végén.

Egy kérdésem lett volna, mégpedig az, hogy a használat közbeni kád széttörésére fizetnek-e kád(r)térítést. Az ügyfélszolgálatos kisasszony viszont kérdések sorozatával válaszolt nekem. Felsorolta, hogy a törést egy repülő házra zuhanása, földrengés, és –csuszamlás, csőtörés és egyéb katasztrófa okozta-e. Ezekre sajnos nemmel kellett válaszolnom, azzal a mentséggel, hogy a kárt nem szerencsétlenség okozta, hanem maga a kár a katasztrófa.

A jelek szerint csak számomra volt ez így, és egy pár percig azon bosszankodhattam, hogy miért nem esett a házra a Budapest-Bécs járat, mert akkor a biztosító állta volna a cechet. Viszont akkor lehet, hogy én is szétlapultam volna, a káddal együtt, így ha meg is csinálják, nem lett volna kinek fürdenie benne.

Most egy új akrilra gyűjtök. Addig is, amíg nem jön össze rá a „kádravaló”, mivel gyerekként sok Mekk mester rajzfilmet néztem, ebből inspirálva a repedés tetejére ráragasztottam egy csempét.

Afféle kommunista, panel retró-tákolós atmoszférája lett a fürdőszobámnak, csak vendégek ne jöjjenek hozzám.

Karikatúrarendelés profiktól