Édes cikk

ápr 3, 2018
Cukrászda humoreszk Írta: Tóth Ágnes
Cukrászda humoreszk
Írta: Tóth Ágnes

Tele vannak az üzletek márkásabbnál márkásabb fogkrémekkel. Azonban mossa-e az egér a fogát? Kötve hiszem. Ez pedig nagy baj. Főleg azért, mert immár második alkalommal fordult elő, hogy egérrágta kekszet vagy süteményt vásároltam. Nos, nem attól tartok én, hogy a sok édességtől kilyukad a foga, csupán lenne egy ötletem, amit a forgalmazók figyelmébe ajánlok a vásárlóik érdekében. Ha már nem használnak rágcsáló-írtót, a süteményeket tároló helyiségben, akkor rakják körül a cukrásztermékeket fogkrémekkel, hogy az egér miután átrágta magát rajtuk, immár tiszta fogakkal kóstolhasson a finomságokba.

Bár az sincs kizárva, hogy a kis ravasz evés után akar majd fogat mosni.

 

Tóth Ágnes
A cikk szerzője, Tóth Ágnes

 

 

 

 

 

 

Tóth Ágnes, író, költő, újságíró. Született Nagyváradon, ahol most is él és alkot. Tagja a MÚRE-nak (Magyar Újságírók Romániai Egyesülete) Itt dolgozott:

Bihari Napló napilapnál szerekestztó-riporter, rovatvezető. Reggeli Újság-külmunkatárs. A nagyváradi TVS kábeltévé műsorainak szerkesztője, a Duna TV, MTV tudósítója 1994-2003 között.

Jelenleg a Napsugár, Szivárvány kolozsvári gyermeklapok külmunkatársa. Az Író- Cimbora, kortárs magyar gyermek- és ifjúsági irodalom alkotói fórumának tagja.  Több kulturális lap közli írásait.(Várad, Látó, Napsugár-Szivárvány, Szitakötő, Magyar Napló, Napút, Biharország, Reggeli Újság, CsigaHáz) Több mint 30 versét megzenésítették, sőt animációs film is készült a Mit tett az ősz c. verséből.

Zenés –verses irodalmi műsorokat tart interaktív játékokkal egybekötve elemistáknak, Trifán László váradi dalszerzővel közösen. Mintegy 15 kötete jelent meg. (Versek, novellák, regények, humoreszkek, CD-k gyermekdalaiból.)
Megjelent művei:

Eszem ága – gyermekversek, Didacta Kiadó, Kolozsvár, 1997.
Élni fogsz,- novellák, Literátor Kiadó, Nagyvárad, 1999.
Tótágas, -Humoreszkek-szatírák, Literátor Kiadó, Nagyvárad, 2000.
Karóra bableves és Nostradamus,- novellák, Literátor Kiadó Nagyvárad, 2003.
Álom-bálon, -gyermekversek, Literátor kiadó, Nagyvárad, 2005.
Tükörtojás kalapban, -gyermekversek, Prolog kiadó, Nagyvárad, 2006,
Mámikák szűzmáriái, -ifjúsági regény, Mákvirág Kiadó, Nagyvárad, 2009.
Színek keringője – gyermekversek, Mákvirág kiadó, Nagyvárad, 2010.
Macskadomb, CD– gyermekdalok -Posticum 2012. (Verseit Trifán László, a legendás Metropol Együttes gitárosa zenésítette meg)
Az út elvisz valahová, novellák, -Várad-kiadó-Nagyvárad 2012.
Macskadombi versek -gyermekversköte, Kovács Klaudia képzőművész illusztálásával. Várad –kiadó 2013
Pokol az emeleten – publicisztikai regény. Literaprint kiadó-Nagyvárad.2013
ABC parádé – gyermekverskötet kisiskolásoknak 2015. Várad kiadó
A halál katlanában – kisregény –kiadó a Holnap Kulturális Egyesület.-2016.

Mekkora a barackmag? Gyermekverskötete, melyet Epersesi Noémi illusztrált a Holnap Kulturális Egyesületk hamarosan kiadja.

1991-ben a Fakutya kabaréban, melyet Urszinyi Fehér Józyef rendezett, bemutatásra kerólt 3 kabaréjelenete: a Mai Idők, Fekete karácsony, Tatárék.

Csupabohócok című zenés ifjúsági színdarabját a váradi Bábszínház magyar és román

társulata játszotta. 1995-97-ben. Akvarelljeiből 1997-ben egyéni tárlat nyílt a váradi Tibor Ernő Galériában.Több irodalmi díjat, elismerő- és díszoklevelet kapott. A Várad kult folyóirat prózadíját, a Napút folyóirat prózadíját, Horváth Imre emlékvers pályázat különdíját. Első díjat nyert Debrecenben a II. világháborús katonatörténetek pályázaton, a Budapesti Magyar Írószövetség Bóbita költőversenyének III díját 2013.-októberében nyerte el. A Napsugár- Szivárvány gyermeklapoktól munkásságáért elismerő és köszönő oklevelet kapott. Vallja “Az alkotás öröme és a humor átsegít a gondokon. Olvasóim szeretete és, műveim iránti érdeklődése a legnagyobb honorárium számomra”.