Egy cipő történeteEgy cipő története

 

A király cipőben, második rész

Az első rész itt olvasható: https://www.antinetpresszans.hu/a-kiraly-cipoje-elso-resz/

A férfi, a király cipőjében járta az utcákat. Azt ő nem tudta, hogy milyen híres lábbeliben jár, de tudta a cipő, és mindig büszkén kihúzta magát, amikor más cipő jött velük szemben.

Azok sem tudták róla, hogy kicsoda ő, milyen pertlik csörgedeznek a lyukaiban, ezért alapjáraton ez a helyzet nagyon nem tetszett neki. Egyszer például, amikor mások tüntettek a király ellen, a férfi is odavitte a cipőit, jobban mondva a cipők vitték oda, mert egyszer csak ott voltak. És a cipő meglátta régi szeretett gazdáját, a királyt, aki őt nem szerette, de azért jó volt nála lakni a szekrényben.

A lábbeli oda akart menni a királyhoz, hogy legalább a lábait megölelje, de nem tudott, ezért csak a talpa indult el és készült leválni a cipő többi részétől, csakhogy mehessen.

A szegény embernek nem tetszett az, hogy a cipője el akar menni, ezért levette és eldobta. A lábbeli azonban nem maradt sokáig egyedül.  Jött egy másik még szegényebb ember és az felvette. Először a kezébe, aztán a lábaira.

Mivel régen ezermester volt, egy dróttal odakötözte a talpat a cipőhöz, így az többet nem tudott visszamenni a királyhoz. Viszont eljutott rosszabb helyre éspedig oda, ahol a király ellenzői voltak.

A szegény ember mentségére legyen mondva, hogy csak azért vitte oda a cipőket, mert neki ott sört és zsíros kenyeret osztottak. Azonban a lábbeli nem érezte ott jól magát. Egyrészt, mert nem kapott enni, és nem is volt éhes, másrészt nem szerette hallani, hogy ott szidják a régi jó szeretett gazdáját.

Ezért elhatározta, hogy elmegy a gyűlésről, ott hagyva a viselőjét is, de az nem vette észre mire készül a cipője csak akkor, amikor már ő is el akart volna menni.  Ez úgy történt, hogy a férfi ment egy irányba, a cipő pedig elindult más irányba, így elesett, beverte a fejét és meghalt

Ő lett a titkos összejövetel egyetlen halálos áldozata, de az újságok nem írtak semmit sem róla. A cipő pedig nagy bajba került, mert így már sehova sem tudott menni. Ekkor jöttek a mentők.  Az egyik közülük felismerte a cipőt, amit egyszer látott a király lábán, amikor a parlamentben járt, mert ott elájult valaki.

Folytatás holnap 19 órakor

Írta: Fehér József

Fehér József
Fehér József

 

 

 

 

 

Egy cipő története