Tanulságos történet egy cipőrőlTanulságos történet egy cipőről
A király cipője, harmadik rész

Az első rész itt olvasható: https://www.antinetpresszans.hu/a-kiraly-cipoje-elso-resz/

A második rész itt olvasható: https://www.antinetpresszans.hu/a-kiraly-cipoben-masodik-resz/

Mondta is a társainak, hogy nézzétek, ez volt a király cipője, de azok megnézték a szegény embert és szerintük nem úgy nézett ki, mint a király. Nem hitték, hogy a király egy cipőben járt volna a koldussal, ezért kinevették a munkatársukat.

Ő viszont nem hagyta magát, levette a cipőt a páciensről, betette a lélegeztető készülékes táskájába és elhatározta, hogy ha törik, ha szakad, visszajuttatja a cipőket a királynak, aki biztosan már mindenütt kereste.

Hazament és felívta telefonon a királyi palotát, és ők emlékeztették, hogy bármit mond, azt rögzítik. Ő ebbe beleegyezett, mert tudta, jó ügyért, a király érdekében hadakozik.             Megemlített, hogy egy halott kolduson meg találta a király cipőjét és minden ellenszolgáltatás nélkül vissza szeretné neki juttatni.

A hivatalban azt hitték, hogy meg akarja dobni egy cipővel a királyt, ezért elmentek a házába, nem a cipőért, hanem a mentősért és elvitték otthonról, nem mentőautóval, hanem más autóval és az ugyanúgy szirénázott, mint a mentőautó.

Meg sem álltak a börtönig és oda bezárták a mentőst a cipővel együtt.  Aztán teltek múltak a napok, a hetek a hónapok, mert ez még csak előzetes letartóztatás volt.  Így bezárva és összezárva, a cipőt nagyon megszerette a mentős.

Sokszor beszélt hozzá és megígérte neki, hogy visszajuttatja az őt megérdemelt lábakhoz.  Ezért üzent az őrrel, hogy a cipője szeretne beszélni a király lábaival. Ezt elhitték neki, ezért a fogdából elvitték a mentőst a diliházba.

Csakhogy király éppen akkor, míg mentek a pszichiátria felé, megszüntetette, így a  mentőst szélnek eresztették a cipőjével együtt.  Azóta is az utcákat járja cipőjével beszélgető koldusként.

Ha valaki tehát egy rongyos cipőben lát egy koldust jó, ha tudja, hogy annak köze van a királyhoz.

Írta: Fehér József

Tanulságos történet egy cipőről

 

Fehér József
Fehér József

 

 

 

 

 

Tanulságos történet egy cipőről