Munkaerő…tlen

okt 17, 2022
Humoros állásinterjú sztoriHumoros állásinterjú sztori
Munkaerő…tlen

Sokan kerültünk már kínos helyzetbe, azzal, hogy félreértettünk másoknak egyértelmű, de számunkra ritkán használatos szavakat. Az ilyen szituációk időnként mulatságosak, de néha kellemetlenek is lehetnek. Ilyenkor magyarázkodhatunk, vagy vitatkozhatunk róla. Az viszont biztos, hogy a szó örökre az elménkbe vésődik, és onnantól tudni fogjuk, hogy mit is jelent.

Amikor felkerültem Budapestre, alig múltam 18 éves. Abban a közösségben volt pár szó, amit nem használtunk annyira, és bár tudtam jól, hogy mit jelent, nem voltam képben a fogalommal, amit a kifejezés tükröz.

Az egyik nyáron munkát kerestem, és megtetszett az egyik hirdetés, melyben csinos alkalmazottat kerestek. Végigmértem magamon, és tetszett, amit láttam. Eszembe jutott, amikor anyám mindig megdicsért, hogy milyen csinos vagyok. Szóval fiatal is voltam, meg hát ugye jól állt rajtam a ruha, így magabiztosan tárcsáztam is a számot.

Az úriember a vonal túloldalán tőlem ellenkezőleg inkább meglepett volt, de azért behívott egy állásinterjúra. Ott kiderült, hogy női munkáról lett volna szó, és bár akkor leesett, hogy a hétköznapi nyelvben nem használják férfiakra a csinos szót. Azért mégis kerítettek valami munkát nekem, így egy ideig éjjeliőr voltam náluk.

Akkor viszont rájöttem egy munka megszerzéséhez nem elég, ha csak a külsőnkre szeretnénk alapozni.

 

Írta: Urszinyi Fehér Csaba

 

Humoros állásinterjú sztori