Humorzoo: Lajhár (FolivoraLomhais)

 

A lajhár az állatok bürokratája. Nem kapkod el semmit, élete az örökös félfogadás állapotában leledzik, napjait is eszerint tervezi. Lógni szintén szeret, ez is hozzájárul bürokratához hasonló életviteléhez. Az ebédszünet nála többórás, karmai a kegyetlen hivatalnokok műkörmeire hasonlít, álmatag tekintete pedig felidézi az íróasztal mögött kucorgó lények pillantását, midőn a védtelen ügyfél véletlenül rájuk nyit. Óránként kb. 400 méter megtételére képes, kb. ez is megfelel a kávézó-iroda közti távnak, valamint az ott eltöltött időnek.

Elmondhatjuk tehát, hogy bár az igazi élmény egy lajhárral kapcsolatban Dél-Amerikában, vagy az állatkertben lelhető fel, ám akinek van fantáziája, egy egyszerű félfogadási napon is átélhet valami hozzá hasonlatos élményt.

Csigolyák és bordák tekintetében ez a lomha jószág verhetetlen. Több van neki az összes emlősállatnál, valóságos Rockefeller ezen a téren. Bundájuk eléggé rendezetlen, egy algafaj tenyészik benne, mely, miután beszőtte, remek álcát biztosít a lajhár számára, azonban a kisállat simogatóban emiatt több szülő is panaszt szokott emelni.

 

Írta: Alex Fiddler

Humoros lajhár ismertető