Humor cikk Írta: Fehér József
Humor cikk
Írta: Fehér József

Az úgy történt, hogy csengettek, mintha csak egy kerékpár csilingelése szólalt volna meg. Két férfi állt az ajtóban. Az egyik szakállas volt, a másik pedig bajuszos. Egészen közel jöttek hozzám.

A bajuszos  kezéből legörgetett egy  több méteres  papírrolnit, a pofaszakállas pedig elkezdett olvasni valami, általam ismeretlen  és érthetetlen szöveget. Aztán közelebb jöttek hozzám és a mellemre feltűztek valami jelvényfélét. Olyan erősen nyomták, hogy egy picit megszúrtak vele.  Erre felébredtem.

Azonnal  macskának álcázta magát a bajuszos, és leugrott az ölemből, a szakállas  pedig kis snaucerré változva kergette a közeli park árnyas fái közötti sétányon.

Persze jellemző, hogy a pénzdíj sem volt már ott…

Másnap azt álmodtam, hogy a szomszédnál csőtörés volt. Eláztatta a fürdőszobámat, amitől a plafonon egy hatalmas, sárgásbarna folt keletkezett. Néhány csempe is lehullott a falról a nedvesség miatt pedig az áramvezeték zárlatos lett és kiégett.

A biztosító azt mondta, hogy adnak tízezer forintot, így nekem kellett kifesteni, csempézni és villanyt szerelni. Ez viszont igaz volt.

Fehér József
Fehér József