Csuromszáraz

nov 11, 2018
Vicces humoros strandolás Írta: Urszinyi Fehér Csaba
Vicces humoros strandolás

Írta: Urszinyi Fehér Csaba

Egy szép meleg nyári délután történt. Tudom, hogy most hihetetlennek tűnik, de tikkasztó volt a hőség, a nap pedig úgy sütött, mintha meg akarta volna olvasztani a Földet, és mindent, ami rajta él.

Úgy éreztem, nem bírom tovább a négy fal között, és két kerékre pattanva letekertem a Duna egy közeli partszakaszához.

Megérkezve leheveredtem egy árnyas fa tövébe, ahol belekapaszkodva egy lágy szellőbe, igyekeztem lehűteni magamat. Közben tekintetemet igézően ragadta magával a komótosan hömpölygő, kéken csillogó víztömeg. Elindultam hát felé, hogy egy nagyot csobbanva lemossam magamról a rám tapadt hőséget, de a part szélén megtorpantam. Eszembe jutottak ismerőseim rémtörténetei, melyek szerint megannyi nyavalyát lehet elkapni az amúgy kristálytiszta víztől.

Lehajoltam és hátizsákomból elővéve telefonomat, tudásszomjtól hajtva a hőségben, szörfözni kezdtem a világhálón. Egy kérdést tettem csak fel a nagy „G” betűs mindentudónak, miszerint mérgező-e a Duna.

A válaszok száma megszámlálhatatlan volt, ezért találomra kinyitottam az első cikket. Abban a fürdésre bátorítottak, mivel szerintük a kormány összejátszott a nagy fürdőbirodalmakkal, rossz hírét keltve a természetes strandolásnak. Felbátorodva ezen, bokáig bele is gyalogoltam a hűs folyamba.

Ekkor nyitottam meg a soron lévő cikket, melyben azt taglalták, hogy mennyire mérgező a Duna, mivel minden partja melletti település beleengedi a szennyvízét. Én visszaugrottam a partra, lerázva lábaimról a gyilkos nedvességet.

Viszont jött is már a következő írás. Annak szerzője azt bizonygatta, hogy csak régen volt fertőző a Duna, amikor még Budapest ipari település volt. Mára a gyárak bezártak, így nincs, ami mérgezze. Én persze térdig visszagázoltam a hűs vízbe.

Mintha szándékosan így szerkesztették volna a kereső programot, mert egy híradás volt a soros, amely azt taglalta, hogy tízéves kislány kapott gyógyíthatatlan bőrbetegséget a víztől. Az olvasó már kitalálhatja, hogy a további cikk a fürdésre buzdított. Viszont ekkor hirtelen beborult, és a mindent az eget elárasztó felhőkkel érkező szél lehűtötte a levegőt, és többek között engem is.

Azóta sem tudtam meg, hogy lehet-e fürdeni a Dunában, mint ahogyan újabb kísérleteket sem végeztem ennek kiderítésében. Viszont, mivel egy jó darabig ácsorogtam benne, azt bizton állíthatom, hogy lábgombát nem lehet kapni tőle.

A cikk szerzője
A cikk szerzője, Urszinyi Fehér Csaba

 

 

 

 

 

 

 

 

http://www.karikaturarendeles.hu/