A folyékony máj

jún 11, 2019
Vicces humoros főzőcskeVicces humoros főzőcske

A folyékony máj

Írta: Urszinyi Fehér Csaba

Vicces humoros főzőcske

Mivel nem szeretek pazarolni az ennivalóval, szokásom elrakni mindent a fagyasztóba, amit nem tudok éppen megenni, vagy felhasználni. Így a mélyhűtőm az évek alatt, ínyenc, gasztro-guberálók éléskamrájává vált.

Ha beütne egy zombi támadás, biztos hónapokig ellennék a maradékok, és kis „sajnálomkidobni” darabok kupacából. Mivel nem feliratozom őket, ezért a főzés néha a meglepetés erejével bír.

Úgy emlékeztem, hogy volt ott még egy kis zacskó máj, amiből remek ebédet szántam magamnak. Mint egy alaszkai aranyásó, úgy bányásztam ki a fagyos akármi alól, majd a fogás utáni hasonló lelkesedéssel már olvasztottam is ki.

A nyál összefutott a számban, amikor elképzeltem, hogy szépen arany-barnára pirulva fogok lakmározni belőle. Viszont amikor a kis zacskó felmelegedett, szétterült az asztalon. Akkor láttam, hogy nem máj volt, hanem paradicsomlé, amit szintén sajnáltam kidobni korábban.

Holnap ismét bányászni fogok, hátha találok majd valami finomat. Ma pedig ebédre paradicsomleves volt, jó sok kenyérrel.

A cikk szerzője
A cikk szerzője, Urszinyi Fehér Csaba

 

 

 

 

 

 

http://www.karikaturarendeles.hu/