Vicces kívánság

márc 12, 2021
Vicces kívánságVicces kívánság
Vicces kívánság

Egy ír, egy skót és egy angol férfi sétálgat a tenger partján. Egyikük észreveszi, hogy egy lámpást sodort a homokba a víz. Felveszi és megdörzsöli, hogy jobban lássa mit is tart a kezében. Ekkor egy dzsinn ugrik elő belőle. Hálás tekintettel mér végig rajtuk, és megszólal:

-Évszázadok óta raboskodom ebben a palackban, ti pedig megszabadítottatok. Köszönöetem kinyilvánításaként teljesítem egy-egy kívánságotokat. Bármi is legyen az.

-Nos a nagyapám halász volt, az apám is, én is az vagyok, és a fiam is az lesz. Szeretném, ha az óceánok és a tengerek tele lennének hallal.- szólal meg a skót. A dzsinn legyint egyet, és a tengerekben lévő halak száma megtöbbszöröződik.

-Szeretném megvédeni Angliát mindentől és mindenkitől. Ezért azt akarom, hogy egy áthatolhatatlan fal vegye körül az egészet.- Kéri a hazafias angol. A dzsinn csettint egyet, és egy hatalmas fal emelkedik ki a földből másodpercek alatt, a szigetország köré.

-Mesélj nekem a falról.- mondja az ír.

-Nos, áthatolhatatlan, ötven méter magas, öt méter széles kőfal, ami hermetikusan elzárja az országot.- magyarázza a dzsinn.

-Csak töltsd meg vízzel.- böki ki utolsónak a kérését az ír.

http://www.karikaturarendeles.hu/