Fütyiszóra, szórakoztató történet az internetről Írta: Urszinyi Fehér CsabaFütyiszóra, szórakoztató történet az internetről Írta: Urszinyi Fehér Csaba
Fütyiszóra
Szórakoztató történet az internetről

Írta: Urszinyi Fehér Csaba

Lassan már kezdenek elcsépeltté válni, azok a cikkek, melyek a közösségi oldalakon eltöltött szokásainkat állítják pellengérre. Viszont, mivel egyre több időt töltünk effajta médiákkal, ezért az ilyen jellegű írások aktuálisak maradnak majd még egy darabig.

Ha látunk valami vicceset, vagy érdekeset, azonnali késztetést érzünk arra, hogy megosszuk ezt az élményt másokkal is. Bár jól tudjuk, hogy az ötlet és a kép, szöveg, vagy videó kivitelezése nem a miénk, a poén továbbítása után mégis sajátunknak tekintjük, a bezsebelt likekokat pedig a mi érdemünknek tulajdonítjuk.

Mintha csak a saját fejünkből pattant volna ki egy duzzogva nyávogó, korcsolyázó macska ötlete. Valakik még pici kis cipőcskéket is csináltak neki, de ezt megosztva, gyakorlatilag az új értelmi szerzői lettünk az ötletnek.

Tegnap reggel, böngészve a Facebook hírfolyamát (ami inkább önigazoló pletykafal), érdekes képbe botlottam, melyen egy ismeretlen férfi alsónadrágban pózolt. Ebben még nem is lett volna semmi különös, de az ipse egy kötött boxert viselt, melyen slicc helyett egy zokniszerű nyúlvány lógott.

Mivel ezt a cikket kiskorú lakótársaink is olvashatják, nem írnám le részletesen, mi is került az érdekes toldalékba, ezt az olvasó képzeletére bíznám. Egy kis segítségként azért megsúgnám, hogy címnek köze volt a fütyüléshez. Utóbbit viszont soha nem értettem igazán, mire is utal. Ha nem ad ki hangot, és még a pálinkához sincs köze (bár arra volt már példa, hogy némi alkohol elfogyasztása után bemutatták a nuninak, aminek a névadása körül még nagyobb a rejtély) akkor honnan az elnevezés?

Szóval látva az említett viccesnek vélt képet, (melyen az említett testrész mérete igencsak nem indokolta a becézgetést) az jutott eszembe, ami a legtöbbünknek megfordul a fejében, ha mókás dologgal találkozik, továbbküldi azt. Ki is szemeltem a megfelelő áldozatot, és előre nevetgélve a másik oldalon később bekövetkező szörnyülködő kuncogáson, rá is nyomtam telefonom kijelzőjén a megosztás gombra. A kép eltűnt, és érthetetlen módon ismét a hírfolyamon találtam magamat. Újrapróbálkoztam, és másodjára sikerült is a poén-tranzakció.

Mint aki jól végezte dolgát, folytattam hát napi teendőimet. Este ismét felléptem a közösségi oldalra, ahol büszkén hirdette a számláló, hogy nyolcvan like-ot kaptam.

Először nem értettem a helyzetet, szokatlan volt csak úgy, a semmiért kedveléseket kapni. Rögtön meg is kerestem a nem várt népszerűségem okozóját.

Az olvasó mostanra már kitalálhatta, hogy véletlenül egy kötött boxer-alsóba bújtatott fütyit osztottam meg a világhálón. Ezt a képet, bár korábban viccesnek tartottam, azért nem álltam volna mögé, hogy ezzel fejezzem ki életfelfogásomat.

Bár a fotót azonnal levettem, most mégis baráti körömnek egy része, kikkel évek óta nem is beszéltem, úgy gondolhat rám, hogy időnként szükségét érzem annak, hogy kis lomposokat kürtöljek szét a nagyvilágban.

Mondanom sem kell, hogy gyorsan kiraktam néhány macsó fényképet is, motorokról, versenyautókról és szexi nőkről tengerpartokon.

Ugyanakkor az ütött szöget a fejembe, hogy a nyolcvan másik ismerősöm közül, aki kedvelte a képet, nagy része férfi volt.

http://www.karikaturarendeles.hu/

A cikk szerzője
A cikk szerzője, Urszinyi Fehér Csaba