Nyálashurka

máj 8, 2020
Humoros vicces közért kaland Írta: Urszinyi Fehér Csaba
Nyálashurka

Elhatároztam, hogy egészségesen fogok táplálkozni. Nincs több zsír, cukor, kemikália, adalékok, csak tiszta élelmiszer. El is kezdtem egy, reggel, és hogy megpecsételjem az elhatározásomat, délután csak két almát ettem. Utána elmentem bevásárolni. Elképzeltem, amint organikus, egészséges, minimális kalóriát tartalmazó élelmiszerekkel hagyom majd el a szupermarketet.

Belépve a közértbe megcsapott a friss péksütemények illata, melyeket a bejárat melletti kemencében sütöttek. Nagyot nyelve szaporáztam meg a lépteimet, miközben toltam magam előtt a nyikorgó kerekű bevásárlókocsit.

Elhaladva a hentespult előtt, kolbász, szalonna, füstöltárú illatfelhőbe kerültem. Itt már a nyál teljesen elöntötte a számat. Gondoltam, abból nem lesz gond, ha veszek 10 deka császárszalonnát, egy icipici tepertőt, akciós bajorsonkát, talán még egy kis kolbászt, és persze virslit meg disznósajtot is. Mindenből egy keveset. Összesen két kiló volt, amit kaptam az eladó hölgytől.

Továbbhaladva, a pékárúnál, a frissen kisült kenyér bódító aromája fogadott. Bár azt akartam, hogy mindenmentes, teljes kiőrlésű cuccot vegyek, a fehér kenyér látványa inkább engem teljesen megőrjítésű volt. Na, abból is vettem egy nagy veknit.

A sajtoknál szerintem egy pici nyálcsepp is kicsurrant, amikor megéreztem a bükkfa füstölésű francia remekeket. Át is ugrott hozzám 10-10 deka vagy 8 féléből.

A kocsim a csoki részlegen át vezetett, amik hatalmas kedvezmény címkével kiabálták felém, hogy vegyem meg őket.

A kasszánál lepillantva lepődtem meg, amikor láttam azt a mennyiséget, amit összevásároltam. Két dolog történt ezután. Az egészséges étrendet elhalasztottam egy héttel, hazaérve a konyhában pedig mohón faltam be az összevásárolt finomságokat.

Írta: Urszinyi Fehér Csaba
Humoros vicces közért kaland

http://www.karikaturarendeles.hu/

A cikk szerzője
A cikk szerzője, Urszinyi Fehér Csaba