Az ülésinterjú

máj 24, 2018
Munkahely humor Írta: Urszinyi Fehér CsabaMunkahely humor Írta: Urszinyi Fehér Csaba
Munkahely humor

Írta: Urszinyi Fehér Csaba

 

Hasonlóan hazánk elég nagy százalékú népességéhez, én is hosszú ideig külföldön dolgoztam. Ezért nem tudtam, hogy néhány munkára jelentkezési szokás megváltozott. Arra hamar rájöttem, hogy manapság már olyan, letölthető sablonokkal készített önéletrajzokat érdemes beadni, melyek jobb minőségűek, mint némely vidéki napilap.

Amin viszont elakadtam, az a motivációs levél volt. Megkértek, hogy írjak egyet, én meg nem voltam rest, és meg is töltöttem egy oldalt a vágyaimmal. Megemlítettem benne, hogy egy olyan munkahely megszerzésében vagyok motivált, ahol jól fizetnek, rendes a főnök, jóindulatúak a kollégák, elég szabadságot kapok, megfelelőek a körülmények és nem kell megszakadni a napközben.

Hamar kiderült, hogy a motivációra az én oldalam felől lettek volna kíváncsiak a leendő munkaadók. Így, átírva első szám első személyre megváltoztattam levelet. Utána így nézett ki: bármilyen főnökkel együtt tudok dolgozni, a bérezés nem szempont, alkalmazkodni tudok a kollégákhoz, a munka számomra mindenek felett van, és persze első a cég. Így már jó volt.