Laptopbíznisz

jún 15, 2022
Humoros adok-veszek
Laptopbíznisz

Ma felraktam az egyik hirdetési portálra a laptopomat. El szerettem volna adni. Nem azért, mert valami baja lett volna. Csupán már meguntam, és egy újabbat, szebbet, gyorsabbat szerettem volna helyette.

Hamarosan csöngött is a telefon, majd az érdeklődő, egy lassan beszélő úriember rengeteget kérdezett a műszaki paraméterekről. Ez ment vagy húsz percig, azután letette. Soha többet nem hallottam felőle.

Másnap egy fiatal, hangja alapján vékony bajusszal rendelkező fiatalember hadarva kérdezte meg, hogy elcserélném-e egy robogóra. Bukósisakot is ajánlott mellé. Gondoltam, így tavasszal, csak hamarabb eladok egy robogót, így belementem.

Levettem a hirdetést, és felraktam egy újat, a kisuvikszolt kétkerekűről. Két hét után jött rá vevő, amikor már majdnem feladtam, de pénzt ő sem tudott adni. Viszont felajánlott érte egy ipari gőz-tisztítót, és egy magasnyomású mosót. Gondoltam a jó időben sokan ügyködnek a ház körül, hamarabb el fogom tudni adni ezeket, mint a robogót, hát ismét cseréltem.

Egy hónapig nem csörgött a telefon, de akkor végül ismét kaptam egy ajánlatot. A takarító eszközökért egyben, adtak volna egy professzionális fényképezőgépet. Gondoltam sokan mennek kirándulni, hamar elmegy majd a kamera.

Már majdnem véget ért a nyár, amikor én teljesen feladva, magamba roskadva megkaptam a mentő hívást. A portékám érdekelte a vevőt, de pénzt ő sem tudott adni érte, viszont felajánlott valamit cserébe. Egy használt laptopot.

 

Írta: Urszinyi Fehér Csaba

 

Humoros adok-veszek