Humoros zerge ismertetőHumoros zerge ismertető

Humorzoo: Zerge ( RupicapraRupicapraImmedius)

Írta: Alex Fiddler

Humoros zerge ismertető

A zerge európai állat, a szerencsésebbeket euróért lövik ki a vadászok, a kevésbé szerencséseket pedig lejért, hrivnyáért, vagy valami hasonló kevésbé erős valutáért. Ez nagyban függ az állat földrajzi elhelyezkedésétől.

A zergének két fajtája van, a RupicapraLaevus, melynek a bal oldali lábai hosszabbak, míg a Rupicapra

Dexternek a jobb oldali lábai nőttek meg jobban. A Rupicapraimmedius igazából már kihalt faj, mely a sík területen élt. A két faj az evolúció során fejlődött ki, igazolva a természet bölcsességét. Az egyik faj kizárólag jobbra, a másik pedig csakis balra tud a szirteken szökellni, imigyen felosztva egymás között a táplálkozási helyeket. Gond csupán a barcogás ideje alatt szokott adódni. Ugyanis ha egy egészen keskeny ösvényen a bak tartózkodik elöl, nem a nőstény, akkor bizony a hím jószágnak meg kell kerülnie az egész hegyet, ami jobb esetben sorban állást, rosszabb esetben a kihalást jelentheti a számára. Ez persze függ a hegység nagyságától, illetve az üzekedési vágy erősségétől.

Természettudósok egyszer megfigyeltek egy egészen extrém esetet, mikor is egy jobboldali nőstény s egy baloldali bak nászából egy olyan zerge született, amelynek mind a négy lába egyforma volt. Sajnos ez a normálisnak kinéző apró kis lény halálra volt ítélve, mert nem tudta eldönteni, jobbra, vagy balra tartson. Ebben erősen hasonlított a politikusokra, akik középen, normálisnak kinézve szintén nem életképesek.

A zerge védett faj, ebben szintén a politikusainkra hajaznak. Sajnos mentelmi jogukat nem tudják érvényesíteni, mivel nem képesek beszélni. Emiatt nem tudják gőgösen odavetni a vadászoknak, miként politikusaink a nyomozó hatóságoknak, hogy „országgyűlési képviselő vagyok”, illetve az ő esetükben azt, „védett állat vagyok”.

Bár jobban megfontolva, ez utóbbi kijelentés honatyáink szájából is hitelesen hangzana.

http://www.karikaturarendeles.hu/