Humoros víziló ismertető
Humorzoo: Víziló (HippopotamusBumfordius)

 

A víziló érdekes állat, a DNS vizsgálatok szerint a cetekkel áll a legközelebbi rokonságban. Nevük alapján akár a vízi tündérek hátasai is lehetnének. Sajnos vízi tündérek nem léteznek, ellentétben az őket cipelő vízilovakkal. Mondhatni, ők a mesebeli lények tavainak, folyóinak omnibuszai. Ennek ugyan nem sok értelme van, de felettébb hangzatos.

Ijesztő külseje ellenére a belseje aránylag szép, a rózsaszín különböző árnyalataiban pompázik. Ezt különösen a keselyűk méltányolják. Mind a víz alatt, mind a víz felett képesek aludni, ezzel a teljesítménnyel alig maradnak el az éjjeliőröktől, akik képesek nappal, s nevük ellenére éjjel is szundítani. Igaz, ők ezt a teljesítményt tányérsapkában (ha szolgálatban vannak), vagy hálósipkában érik el, ezen felül pótlék is jár nekik érte. (Nem a vízilovaknak.)

Hatalmas testük ellenére nagyon édesek tudnak lenni, de ez általában az őket elkészítő szakács hibájának tudható be.

A folyóban levő vízi-kancát nehéz megkülönböztetni a vízi-ménektől. Ez sokszor nekik is gondot jelent, így általában a parton folytatják le a nászt, biztos ami biztos alapon.

A vízi-csikó aranyos kis jószág, a szülei szemszögéből nézve, a figyelmes természetbúvár azonban látja benne a későbbiek folyamán hatalmasra növő bárgyú kinézetű felnőtt vízilovat. Ezért aztán nem különösebben esik hasra a vízi-bébi cukiságától.

 

Írta: Alex Fiddler

Humoros víziló ismertető