Fesztivál humor poénFesztivál humor poén
Fesztivál humor poén
Írta: Blogosz

Forrás: https://mesenincs.blog.hu/2018/08/11/csempeszes_es_tovabbi_bunozesi_formak_bepesten?utm_source=bloghu_megosztas&utm_medium=facebook_share&utm_campaign=blhshare

Elméletben eddig is tudta mindenki – vagy legalábbis megmagyarázhatatlanul, ezoterikusan érezte -, hogy ezt így is lehet csinálni. Sőt, az ember a teremtésétől fogva tudja, érzi, ösztönösen vágja, hogy a dolognak több iskolája van, de mind közül ez a megoldás a legjobb. Tehát, hogy a költséghatékony bulikázás céljából hogyan kell italt becsempészni a fesztiválokra. Sőt, igazából eköré mindenféle jó sztorik épülnek, meg korszerűbb médiaorgánumok ki is próbáltak egy csomó megoldást, és arról videóanyagot készítettek. Na, de itt, Bépesten bizonyos ismerőseim nem sokat vacakoltak, hanem meg is csinálták: kis és szórakoztató munka után a Szigetre hozták be a cuccocskát.

És amunkafolyamatról itt van egy videó is, feltettem, közszolgálati jellegemet erősítve. A lényeg evidens. Élesben kipróbálva tehát, kvázi a szemem előtt. És odabent aztán még kóstoltam is. 🙂 Fecskendővel üdítő ki, tömény helyette be, utána kis lyukat ragasztószalaggal betapaszt, a doboz fülecskéjét pillanatragasztóval visszailleszti, kész. Jöhet a biztonsági ellenőrzés a bejáratnál. Azon simán át. És ennyi.

Forrás: Oktatóvideó, hogyan vigyél be cuccocskát a fesztiválra

Igazi hardcore-profik már azt sem csinálják meg, hogy hazaviszik az árut a boltból, és otthon munkálkodnak a nemzet felemelkedésén, hanem közvetlenül az nagyáruház előtt, ahol megvették, megtűzik az egészet, és mehet is be. 🙂

Vannak aztán más gyanús elemek is. Ez nem biztos, hogy így van, de azért fura. Elsőre ugyanis egyik nap az első alábbi kép tárult a szemem elé. Ám másnap a második. Másnap azonban már más ember állt, ugyanott, ugyanarra gyűjtve, ráadásul ugyanazzal a táblával. Hm… Nem állítom, hogy ez is trükközés, lehet simán valós is – de azért átmegy az ember fején, hogy ezek az amúgy jófej srácok esetleg valójában nem is akarnak bemenni, hanem csak a rendezvényre hivatkozva simán pénzt csinálnak kint. Adományok pedig vannak: csak amíg fél percet álltam ott (ez a fesztivál főbejáratánál van), a befelé igyekvő partypeople-ek közül öten járultak hozzá a nemes ügyhöz. Szóval akárhogy is legyen, ügyes. 🙂

Fesztivál humor poén
Fesztivál humor poén

 

 

 

 

 

 

 

Aztán itt van a meteorológiai bűnözés: tegnap még 40 fok körül volt a hőmérséklet a Szigeten – úgyhogy az történt, amit az alábbi kis videón rögzítettem. Addig mind locsoltak azonban a tűzoltók, hogy mára meg már mindenütt esik az eső, mégpedig egész Bépesten. 🙂 De azért ezt a videót is érdemes megnézni – van benne szivárvány, meg minden.

Sok locsolót mindenkinek

És ha már víz, akkor tessék, kád is. Ez a VIP-zónában van, az egyik bár dekorja. Az is bűn, hogy a hőségben a cuccokat tartják benne, ahelyett, hogy engem tartanának.

Fesztivál humor poén Írta: Blogosz
Fesztivál humor poén
Írta: Blogosz

 

 

 

 

 

 

 

Itt van továbbá az unikornisbűnözés. Épp tegnap láttam közösségi oldalakon, hogy valamiféle kampányszerűség indult a mindenütt elharapódzott egyszarvúak ellen, „No more unicorns” címmel, vagy valami ilyesmi. (Én speciel nem értek egyet vele, csak hadd legyen mindenfelé unikornis.) És közben meg ilyeneket lát az ember, ni.

Az első a HÉV-nél a Batthyányin, amikor épp hollandok költöznek be a Szigetre. A második és a harmadik már bent, a nagyszínpadnál. Azért elég állat ez az egyszarvú.

fesztivál humor poén
fesztivál humor poén
fesztivál humor poén
fesztivál humor poén
fesztivál humor poén
fesztivál humor poén                                                                                           

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aztán vannak másféle állatok is. Ó, de hány fajta, huhu… 🙂 De mind érdekes, és egyik sem galád fajta. Itt van például ez. Az a felfújható valami jószág. Azt hittük, abból isznak – odamentünk megnézni. Erre kiderült, hogy az tényleg csak egy felfújható gumiizé, és a pohárba mártogatják a lábait, és onnan nyalogatják le az italkát. Minket is ilyen eljárással kínáltak meg aztán. :)) Az ilyesmi már önmagában is bűn, hiszen az italuk egy része kárba vész: lecsepeg a gumiizé lábairól.

Mondom: sokféle érdekes állat van.

Fesztivál humor poén
Fesztivál humor poén

 

 

 

 

 

 

 

Jellemző még a véleménybűnözés. Tessék. Tegnap például ilyen banner-party is volt. Persze az is igaz, hogy amit az emberek kezébe adnak, azt vígan fogják lobogtatni – viszont itt bent nem hülyeségeket adnak a kezükbe. Sőt, a Szigeten épp szembe mennek az ideológiai, világnézeti megnyilvánulások, koncepciók azzal a záródó, gyűlölködő őrülettel, ami kint dúl ezekben az években. Persze az ilyen szembemenés mindig bűn a hatalom szemében, sőt, annál inkább az, minél betegebb egy hatalom. És hát a mostani súlyosan az.

Fontos még, hogy biza az is tetten érhető, hogy a Szigeten egyáltalán nem csak imázs és PR-bullshit a sokszínűség, az antirasszizmus, az emberi jogok, a környezettudatosság promoválása. Része ugyan a márkának is, ám mind a szervezők, mind a látogatók túlnyomó többsége részéről tartalommal is teli, hiszen az előbbiek hangsúlyozzák, az utóbbiak pedig teljes természetességgel megélik.

Szóval tegnap például banner-party volt. Ilyen jelszavakkal. Helyes, helyes.

A fárasztások után hazafelé igyekezve pedig könnyen megeshet, hogy nem ér haza az ember, mire elalszik. Ez a jelenet egy ilyet ábrázol: mégpedig kivétel nélkül mindenkiből elolvadós gesztusokat váltott ki, hajnalban, ahogy hazafelé igyekeztünk a városban. Buli után: éjszakai villamosra váró, fáradt napijegyesek alszanak a Blahán.

Fesztivál humor poén
Fesztivál humor poén