Bankártyagyulladás

jan 18, 2020
Vicces bankolás humorVicces bankolás humor
Bankártyagyulladás

Megszoktuk már a kényelmet. Gyakorlatilag már minden ott van tőlünk egy karnyújtásnyira, illetve egy klikkelésre. Kényelmes otthonunk falai között intézhetjük ügyeinket, online felületeken, csupán egy felhasználónévre és jelszóra van szükségünk.

A probléma ott kezdődik, amikor váltunk, vagy változtatunk. Nekem az jutott eszembe pár napja, hogy egy másik bankhoz pártolok át. (Talán a kamatlábak vagy kedvezőbb THM-ek bírtak rá erre, az már mellékes. A lényeg, az, hogy megtettem.)

Azt már biztosan kijelenthetem, hogy egy ilyen mutatvány nem öt percbe telik. Majdnem egy órát töltöttem el a bankos kisasszony társaságában, miközben több adatot vitt fel rólam a gépbe, mint amennyi dolog történt velem egész életemben.

Közben sorolta az apró-betűs díjakat. Mint a gyerekkorom egyik kedvenc rajzfilm-figurája, Gombóc Artúr a csokijai, így repkedtek felém a különböző díjak. Számlavezetési díj, utalás díj, egyenleglekérdési díj, pénzfelvételi díj, SMS küldési díj, díj amiért díjat számolnak fel, és így tovább. Volt egy olyan pillanat, amikor elgondolkoztam azon, hogy anyagilag jobban járnék, ha matracban dugdosnám a pénzt, és egy köteggel fizetnék mindenhol, mint egy német piacon alkudozó autónepper.

Végül megkaptam mindent, egy dossziéban. Egy leragasztott borítékban volt a telebankos kódom, sms-ban kaptam meg a mobilbankos kódomat, papírra nyomtatva pedig a netbankos belépési adataimat. Már amikor kijöttem, nem tudtam, hogy melyik, mire is való.

Kártyát is kértem, de azt postán küldték. Féltem attól, hogy el fog ázni, mivel a postaládám az udvaron van. Először a kártya, PIN kódját kaptam meg, majd pár nappal később a kártyát is.

Mindkettő elázott természetesen, mert napokig esett az eső. Így a nedvesen szotyogós, félig olvashatatlan levelekre hagyatkozva, felhívtam a telefonos ügyfél-szolgálatot, hogy aktiválják a kártyámat.

Persze az ehhez a művelethez való adatok, egyik levélben sem voltak benne. A türelmetlen hangú telefonos kisasszony unszolására, elő kellett keresnem az eredeti aktát a szekrény mélyéről. Végül egy nehéz szülés eredményeként, aktiváltak mint Neót a Mátrixban.

Egy jó darabig biztos, hogy nem fogok váltani bankot. Örülök, hogy ismét fizetni tudok. Nem is hittem volna, hogy készpénz nélkül, ennyire nehéz boldogulni a mai világban.

Viszont erősen tartok attól, hogy mi lesz akkor, ha internet szolgáltatót is váltok, mivel már egy jó ideje, kacérkodok a gondolattal.

Írta: Urszinyi Fehér Csaba

A cikk szerzője
A cikk szerzője, Urszinyi Fehér Csaba

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vicces bankolás humor