Az anyázó anya

aug 27, 2018
Strandolós humor poén Írta: Urszinyi Fehér CsabaStrandolós humor poén Írta: Urszinyi Fehér Csaba
Strandolós humor poén

Írta: Urszinyi Fehér Csaba

Bár azért választjuk pihenésképp a vízpartok megnyugtató világát, hogy kikapcsolódjunk, és elszakadjunk egy kicsit embertársainktól. Persze hamar rajövünk arra, amit mindig elfelejtünk, hogy ott sem lehet igazán kizárni a külvilágot az életünkből.

Mindig akad egy unokáját felkapó és bőgető, majd gyerek versikékkel őt nyugtatni próbáló nagypapa. Vagy egy egész családjára ideges apuka, aki végig pufogja az egész napozási rituálét valamelyik rosszcsont csemetéje miatt.

Kizárni ezt nem tudjuk az életünkből, főleg úgy, hogy a szezon alatt centikre vannak egymástól strandtörölközőink, miközben nagylábujjunk belelóg mások aurájába. Ezért nem teszünk mást, mint egyfajta kommunikációként hallgatjuk a többieket, vagy épen mi tesszük közszemlére az életünket, egy kis meghitt pusmogással.

Rajtam nemrég egy anyuka hisztis lelkivilága csapódott le, amikor az öt-hat év körüli kislány kijelentette, hogy vécéznie kell. A hölgy ekkor érezte úgy, hogy nem bírja tovább kezelni a nap megpróbáltatásait, és szitok áradattal kezdte el szórni a megszeppent csöppséget. Amint mérges szavaiból kivettem, nem sokkal ezelőtt látogatták meg az illemhelyet. Azonban ha kell, hát kell.

Nem sokat törődött azzal, hogy csemetéje egyfajta gyorstalpaló szidalmazás nyelvtanfolyamként túl sok k, b, p, r kezdetű szavakat fog elsajátítani. Talán már egy egész óvoda tud már rapperként káromkodni a kislány továbbadott szókincse által.

A nőt csak az mozdította ki a fortyogásából, amikor végül kibukott egy „K*#&a anyádat!” Itt azért már ő is elgondolkozott egy pillanatra a kijelentés okozta paradox helyzeten, amikor a gyereket egzecírozva, önmagát szidalmazta.

Így mivel patthelyzet alakult ki, elvörösödött arccal megfogta a kislány kezét, és elvonszolta pipilni. Távozásuk közben hallani véltem, amint elpattant egy agyi ér a hölgy fejében, amikor a kislány még hozzátette, hogy enne egy fagyit is.

A cikk szerzője
A cikk szerzője, Urszinyi Fehér Csaba

 

 

 

 

 

 

 

 

http://www.karikaturarendeles.hu/