Vasalás humorVasalás humor
A kivasalt vasalódeszka

 

Nagy nehezen rászántam magam, hogy vasaljak. Mivel jócskán felgyűltek a gyűrött ingek, nem volt menekvés. Utolsó kifogásom is megszűnt, mivel vettem egy új deszkát is hozzá. Szép szürke textilbevonata volt, a fém részeit pedig fehérre festették.

Délután neki is fogtam a hatalmas kupac ing ránctalanításának. Egyenként toltam végig rajtuk a forró vasat, miközben a forró eszközt mindig visszahelyeztem a tartó részbe. Kis idő után elégedetten szemléltem, amint gyűlni kezdtek válfán a sima ingeim.

Ekkor akadt meg a szemem a vékony, fekete csíkokon, melyek szétszórva, mindegyik ruhadarabont meg voltak találhatóak. Mivel nem értettem, elkezdtem vizsgálni, először őket, majd a vasalót.

Bár kosznak tűntek, igazából friss ragacs volt. Megfordítottam a vasalót és az alja tele volt fekete, gumiszerű kosszal. Először arra gondoltam, hogy a tárolás közben ragadt rá valami. Viszont amikor a deszkára néztem, láttam, hogy forró fémet tartó rész festése leolvadt.

A gyönyörű szép, fehér bevonat nagy része ráragadt a vasalóra, amely szép egyenletesen felhordta őket az ingeimre. Szerencsére a mosásban kijöttek, és azóta ismét van egy ürügyem, hogy ne vasaljak egy ideig.

Írta: Urszinyi Fehér Csaba

A cikk szerzője

Vasalás humor