A fele is tréfa

jan 22, 2020
Történet egy humoristárólTörténet egy humoristáról
            A fele is tréfa

Egy barátom szerint a Stand up előadók mutatják be legjobban, hogy milyen is a társadalmunk. Ez biztosan így van Redenczki Marcsi esetében, aki bájos nőiességgel beszél arról, hogyan is élünk, egy anya, feleség, kolléga, humorista, barát és legfőképp egy nő szemszögéből.

A mindannyiunk által megélt problémák és kínos helyzetek válnak viccessé azonnal előadásában. A két nem közötti kommunikációs szakadék pedig már nem is tűnik annyira áthidalhatatlannak, miközben őt hallgatom.

Látom magamat a humor görbe tükrén keresztül. Közben átérzem egy kicsit, milyen is lehet a gyengébb nemhez tartozni, amely mint tapasztalom, humorban igencsak erős tud lenni.

Nincs könnyű dolga Marcsinak, mivel a világot jelentő deszkákon a leggyakoribb szerep a naiváé és a végzet asszonyáé (talán egyik kivétel Bridget Jones). A Stand up mint műfaj pedig néha megkövetel egy kis öniróniát, vagy paródiát.

Mégis frappánsan adja a karaktert, amely elmondása szerint ő maga. Magabiztos, szerethető, stílusos mégis vicces és őt hallgatva elmerengek azon, hogy akár férfiak legyünk, akár nők, nem is mindig gondolkozunk különbözően. Egy dolog viszont biztosan közös bennünk, hogy mindannyian szeretjük a jó poént.

Marcsi humora pedig több mint jó, mert segít felfedezni nekünk derűt a mindennapokban, olyan helyzeteken keresztül, melyben sokszor magunkra ismerhetünk.

Lesz még alkalom bőven megnézni Redenczki Marcsi előadásait, mivel amellett, hogy fellépéseit adják egyes csatornákon, vagy a neten, rendszeres előadásokon is szerepel hazánkban.

            Többet a művésznőről itt tudhat meg:

Redenczki Marcsi Facebook oldala

Írta: Urszinyi Fehér Csaba

 

Történet egy humoristáról