Kecskesajt humorKecskesajt humor
A csoda kecskekrémsajt

Ma végre kibontottam. Napok óta készültem arra, hogy megeszem, de valahogy elfeledkeztem róla. Ilyesmit azért nem vennék meg, de az akciós sarokban találtam rá, és így leértékelve, már nem ütött szíven az ára.

Mindig is ki akartam próbálni, hogy milyen lehet egy francia kecske krémsajt, de mivel egy kis dobozka annyiba került, mint egy kiló csirkecomb, ezért egy nagyot nyelve visszaraktam a polcra.

Egészen addig, amíg meg nem láttam, a sok % jelet az ár mellett, így ugrott is a kosárba, majd onnan a hűtőbe. Valahogy azért mégsem vitt rá a lélek, hogy felbontsam, mindig akadt más, amit épen megettem.

Egészen ma reggelig, amikor is rájöttem, hogy már három napja lejárt a szavatossága. Csalódottan indultam el vele a kuka felé, de aztán a kíváncsiság, és a belém nevelt takarékosság megálljt parancsolt.

Ha két napig a slozin fogok ülni, én akkor is megkóstolom ezt a csoda, francia kecskekrémsajtot, amely többe kerül, mint egy kiló csirkecomb. Az ízén nem lehetett érezni semmi különöset, illetve finom volt, de sajnos egy ültemben meg kellett ennem az egészet. Nem akartam kihívni magam ellen a sorsot.

Most már legalább tudom, hogy milyen ízű is lehet az a csoda, francia kecskekrémsajt, amit többe kerül, mint egy kiló csirkecomb. Viszont a biztonság kedvéért, az egész napomat úgy töltöttem el, hogy a mellékhelyiség futási távolságon belül legyen.

Írta: Urszinyi Fehér Csaba

Kecskesajt humor