Vicces beton humor Írta: Urszinyi Fehér Csaba
Vicces beton humor
Írta: Urszinyi Fehér Csaba

Egy ismerősöm járt nálam nemrég, és távozása után mély nyomot hagyott. Nem bennem, hanem az udvart díszítő viacolorban. Autója hűlt helyén, több hatalmas olajfolt árválkodott, mely méltóságteljesen, kósza pillantást követelve magának díszelgett az udvar közepén.

Mivel ilyennel még nem találkoztam előtte, azt tettem, amit a legtöbb tanácstalan ember tenni szokott. Behoztam telefonomon a nagy „G” betűs mindentudót, és olvasgatni kezdtem a házi, olajfolt eltávolító praktikák után.

Mint megfázáskor az ismerőseink tanácsai, ugyanúgy hemzsegett a megannyi, egymásnak ellentmondó, de nagyrészt használhatatlan módszer. Ezekbe most nem menjünk bele, mert a vége az lett, hogy az üzletben vettem egy direkt erre a célra gyártott olajfolt eltávolítót.

A használati utasítás természetesen csak németül volt rajta, így egy gyors, szintén a nagy „G” betűs mindentudó felületén szótárazással, hajdani narrátort videó kazettás szinten lefordítottam a szöveget.

Elégedett mosollyal figyeltem, amint a foltra öntött folyadék habozva oldja fel a szennyeződést, majd az egész befehéredett. Ekkor bő vízzel lemostam, de a fehérség úgy maradt. Ismét felvettem a kis műanyag palackot, hátha meg tudom fejteni a lötty kódját, és amint értetlenül forgattam, észrevettem, hogy egy kis részen levált a címke.

Lassan lefejtettem róla, és láss csodát, a hátulján ott szerepelt elrejtve a magyar használati utasítás, melynek megtalálása talán még a nagy kódfejtő, Indiana Jones-nak is fejtörést okozott volna. Az anyanyelvemen világosan szerepelt, hogy a tisztítás előtt tegyünk egy próbát, mivel a térkő elszíneződhet. Igazán?

Szóval pár nap telt el azóta, hogy az olajfoltoknak nyoma sincs már, de helyette ott virítanak annál nagyobb, fehér plecsnik a viacoloron. A probléma ugyan megoldódott, de most arról faggatom a nagy „G” betűs mindentudót, hogy olajfolt eltávolító által okozott elszíneződést mivel lehet eltüntetni.

A cikk szerzője
A cikk szerzője, Urszinyi Fehér Csaba

 

 

 

 

 

 

 

 

http://www.karikaturarendeles.hu/