Urszinyi Fehér Csaba Humoros írásUrszinyi Fehér Csaba Humoros írás
Írta: Urszinyi Fehér Csaba
Humoros írás

 

Egyre népszerűbb trend a vállalkozások népszerűsítésében, hogy letegezik az embert. Ezzel nincs is gond, hisz jól tudjuk, hogy nem tiszteletlenségből teszik, hanem mert egy bizalmas, családias hangvételt szeretnének megütni velünk. Talán számos közvélemény-kutatás mutatta ki, hogy szabadabban vásárlunk, ha nem lekezelően, de baráti hangnemben közlik velünk az akciókat, hogy merre menjünk az áruházon belül, vagy így személyre szabottnak érezzük a hírlevelet.

Kérem, ne értsen félre kedves olvasó, ebben az írásomban nem tiltakozni szeretnék, hanem eljátszanék egy gondolattal, hogy milyen érzéseket is válthat ez ki belőlünk. Ha túl jól működne ez a stratégia, akkor valóban jó barátként tekintenénk az ilyen cégekre. Ez nem csak azt jelentené, hogy felszabadultabban vásárolnánk, de talán azt is megtennénk, amit egy ismerőssel. Szívességeket kérnénk tőlük.

Mikor a lapra szerelt bútor kifizetésére kerülne sor, azt mondanám, „Majd később behozom nektek, a pénzt”. Az adóhivatalban is csak legyintenék arra hivatkozva, hogy barátok között belefér az ilyesmi, igazán nem kell kiakadni azért a csekélyke pár „milláért”. A gázműveket is felhívhatnám, hogy „Ugyan már, nem kell kiborulni egy néhány hónapos tartozás miatt”, ha pedig megtömtem a hasamat a trendi étteremben, kilibbennék az ajtón fizetés nélkül egy „Mondjátok meg a Ferinek, hogy istenit főzött” köszönéssel.

Ezért mondják azt, hogy üzletben nincsen barátság, így ezek szerint a cégek sem emiatt tegeznek le minket.

Kutyabaja van a macskámnak. Urszinyi Fehér Csaba

A cikk szerzője
A cikk szerzője, Urszinyi Fehér Csaba